Quantcast

„Vilnius Comedy Nights“ uždarymas – su aštriais humoro prieskoniais

  • Teksto dydis:

Rugpjūtis kažkuo panašus į sekmadienį: truputį liūdna, nes tuoj teks atsisveikint su vasara. Šis atsisveikinimas neišvengiamas, tad tarptautinis komedijų festivalis „Vilnius Comedy Fest“ kviečia jį padaryti įsimintiną su komiku iš Jungtinės Karalystės Ola the Comedian.

Šis jaunas vyrukas atvyksta juokinti vilniečių rugpjūčio 31-ąją ir savo pasirodymu uždarys ne tik vasarą, bet ir „Vilnius Comedy Nights“ vakarėlių seriją.

Nemokamų vasaros vakarėlių seriją po atviru dangumi „Studio 9“ lauko terasoje sumanė festivalio „Vilnius Comedy Fest“ organizatoriai. Kiekvieną vasaros mėnesį jie pristatė vis kito svečio iš užsienio stand-up pasirodymą.

„Žiemą surengsime jau trečiąjį „Vilnius Comedy Fest“. Tarp festivalių būna didelė pauzė, norėjosi ją kokybiškai užpildyti. Tuo labiau, kad žmonėms patinka stand up žanras, jie domisi ir noriai eina į tokius renginius. Vakarai su vadinamaisiais standuperiais neįpareigojantys: visame pasaulyje, o ypač šio žanro tėvynėje Jungtinėje Karalystėje ir JAV jie vyksta baruose, kavinėse, aludėse – ten, kur gali ateiti po dienos darbų susitikti su draugais, pasėdėti, atsipalaiduoti ir tuo pačiu smagiai pasijuokti. Pirmoji „Vilnius Comedy Nights“ vakarėlių serija sulaukė daug žiūrovų dėmesio, atgarsio socialiniuose tinkluose, tad planuojame ciklą tęsti ir kitąmet“, – sako vienas organizatorių, improvizacijos teatro „Kitas kampas“ aktorius Audrius Bružas.

Stand up vakarai yra ir neatskiriama kultūros dalis, ypač didmiesčiuose. „Vieni eina klausyti džiazo, kiti žiūrėti modernaus meno ar šokio. Yra ir tokių, kurie domisi, seka ir nepraleidžia progos pasiklausyti populiariausių standuperių. Tokie humoro vakarai miesto veidui suteikia naujų bruožų, daro jį dar patrauklesnį, geidžiamesnį ne tik lokaliai, bet ir tarptautiniu mastu. Vilnius – kosmopolitiškas miestas: jame gyvenantys lietuviai puikiai supranta angliškai, o miesto svečiai užsieniečiai būna maloniai nustebę, kad vasaros vakarą gali gauti tokią kokybišką pramogą“, – teigia A. Bružas.

Paskutinę vasaros dieną Vilniuje viešėsiantis Ola the Comedian, kurio tikrasis vardas yra Olawale Gbaja-Biamila, tarp stand-up žanrą mėgstančios auditorijos išpopuliarėjo labai jaunas – vos perkopęs dvidešimt. Rugpjūtį Ola sukako 29-eri ir jis tikrai pelnytai vadinamas itin talentingu ir intelektualiu humoristu, rašytoju bei aktoriumi. Mat per šį laiką jis spėjo tikrai daug nuveikti: originalūs pasirodymai per „Comedy Central“, „London Live“, ITV4 ir „MTV Base“ kanalus, scenarijai populiarioms BBC radijo laidoms „The Now Show“, „The News Quiz“ ir Nathano Catono „Can’t Tell Me Nothing“. Ir, žinoma, gyvi pasirodymai visoje Jungtinėje Karalystėje, Europoje ir net Artimuosiuose Rytuose. Pats Ola yra ne kartą sakęs, jog nori būti vienu geriausių humoristų visame pasaulyje.

„Vilnius Comedy Nights“ programa rugpjūčio 31 dieną 20 valandą „Studio 9“ lauko terasoje.

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių