Quantcast

Vilniuje vykstančiame festivalyje – dvi lietuvių premjeros

Vilniuje vykstančio tarptautinio festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ programoje – ir lietuvių menininkų darbai. Vienas jų – Briuselyje gyvenančios choreografės, šokėjos Vilmos Pitrinaitės spektaklis „Somaholidays“, kurio premjera – jau šį penktadienį.

Po dešimties metų susitikę buvę „Auros“ šokėjai „Mantas Stabačinskas, Londone gyvenantis ir kuriantis Darius Algis Stankevičius ir Briuselyje gyvenanti choreografė, šokėja, nepriklausomos šokio trupės įkūrėja Vilma Pitrinaitė ėmėsi bendro projekto.

50 minučių trukmės šokio spektaklyje skirtingų kartų šokėjai tyrinėja eskapizmą – sąmoningą bėgimą nuo tikrovės, aktualių klausimų vengimą. Pasak idėjos sumanytojos, iš esmės tai – pasakojimas apie šokį.

Muziką šokio spektakliui kuria Arūnas Periokas. Repetuodamas su šokėjais autorius sako kaskart atrandantis vis įdomesnių garso išraiškos priemonių sustiprinančių įspūdį.

Šokio spektaklio „Somaholidays“ premjera „Menų spaustuvėje“ – gegužės 11 dieną.

„Samoholidays“ – ne vienintelė lietuvių premjera „Naujajame Baltijos šokyje“. Premjerinį spektaklį „Figūros“ – pristatys ir Liza Baliasnaja ir šokėjas bei muzikantas iš Londono Sydney Barnesas.

Iš viso programoje – 5 lietuvių kūrėjų darbai, tarp jų – ir Londone gyvenančios ir kuriančios Ievos Kuniskis spektaklis „Jie gyvena šalimais“, Agnietės Lisičkinaitės ir AIROS šokio teatro spektaklis „Z+“, Ulos ir Bartės Liagaitės spektaklis „Duetas, kuris buvo“.

Plačiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių