Quantcast

Vilniuje pristatytas Kanuose dėmesio sulaukęs Š. Barto filmas

Vilniuje pristatytas naujas Šarūno Barto filmas „Šerkšnas“, šiemet pavasarį didelio dėmesio sulaukęs Kanų kino festivalyje.

Apie karą Ukrainoje pasakojantis filmas sukurtas prie fronto linijos Donbase, su debiutuojančiais lietuvių aktoriais bei tikrais Ukrainos kariais.

Naujausias Šarūno Barto filmas „Šerkšnas“ nuveda į karinio konflikto draskomą Ukrainą. Su labdaros kroviniu į ten iš Lietuvos išvažiuoja jaunuolis, kurį vaidina aktorius Mantas Jančiauskas. Užaugusį jau nepriklausomoje Lietuvoje, niekada nepatyrusį karo ar okupacijos, jį veda noras suvokti, kas yra karas, kokios jo priežastys. Kelionėje sutikti įvairūs žmonės – paprasti vietiniai gyventojai, kareiviai, žurnalistai – padeda geriau suprasti neramią, sudėtingą šiandieninio pasaulio realybę.

Pasak režisieriaus, dabartinė Ukrainos situacija, Krymo okupacija asocijuojasi su sovietinės imperijos okupuota Lietuva, ir tos žaizdos juntamos iki šiol. Kurdamas „Šerkšną“ Š. Bartas sako mintimis grįžęs į tragišką 1991-ųjų sausio 13-ąją, kai sovietų tankai bandė užimti Lietuvos radiją ir televiziją bei televizijos bokštą. Tada jis kūrė pirmąjį savo ilgametražį filmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių