Quantcast

Vilniuje prasideda teatro festivalis „Sirenos“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį sostinėje prasideda dešimtasis Vilniaus tarptautinis teatro festivalis "Sirenos".

Šių metų programos orientyrai - modernioje scenoje originaliai atgimstantis klasikinis tekstas ir anarchiška muzika, teigia festivalio rengėjai.

Užsienio spektaklių programoje bus pristatytos trys klasikinių pjesių interpretacijos, drąsus latvių žvilgsnis į netolimus istorinius įvykius "Legionieriuose" ir nerimstantys skirtingų žanrų žonglieriai – grupė "The Tiger Lillies".

"Jubiliejiniais metais žiūrovams norime pristatyti režisierius, nebijančius susigrumti su laiko patikrinta ir, atrodytų, nepajudinama klasika. Talentingi ir nieko nebijantys kūrėjai drąsiai interpretuoja puikiai pažįstamas pjeses, atveria netikėtas jų prasmes, patvirtina jų aktualumą. Neretai - nepatogų ir verčiantį mąstyti. To "Sirenos" ir siekia. Jau dešimtmetį", - yra sakiusi festivalio meno vadovė Audra Žukaitytė.

Užsienio programoje laukiama trupių iš Didžiosios Britanijos, Italijos, Norvegijos, Gruzijos ir Latvijos. Lietuviškoje programoje bus parodyta daugiau nei dešimt spektaklių: tai naujausi Oskaro Koršunovo, Eimunto Nekrošiaus, Gintaro Varno, Jono Vaitkaus, Yanos Ross, Vido Bareikio, Pauliaus Ignatavičiaus, Rugilės Barzdžiukaitės ir Konstantino Bogomolovo darbai.

Tarp kitų Emmos Dante (Emos Dantės) iš Italijos vadovaujama nepriklausoma teatro kompanija "Sud Costa Occidentale" parodys sicilietišku temperamentu trykštantį ir gyvos muzikos lydimą spektaklį-koncertą "Medėjos link". Gruzinas Davidas Doiašvilis pristatys užburiančią ir fantasmagorišką "Makbeto" versiją. Oskaras Koršunovas ir Oslo Nacionalinis dramos teatras parodys ilgai lauktą ambicingą ir novatorišką "Pero Giunto" pastatymą. Už šį spektaklį Norvegų teatro apdovanojimuose O. Koršunovas pelnė geriausio režisieriaus apdovanojimą. Jaunas latvių režisierius Valteris Sylis "Legionieriuose" atsigręžė į skaudžią savo šalies istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių