Quantcast

Vilniuje prasideda tarptautinis tapybos pleneras

  • Teksto dydis:

Pamatyti visas Vilniaus spalvas, susipažinti su miesto istorija, išvaikščioti muziejus ir išlandžioti po rūsius ir griuvėsius – tokią galimybę 24-iems menininkams iš dešimties šalių suteikė tarptautinio tapybos plenero „Vilniaus spalvos“ rengėjai.

Įvairiose miesto vietose pieštukus ir teptukus traukiantys menininkai sukviesti žiemos ir pavasario sandūroje, kad pasimėgautų ypatingais pustoniais, blausia šviesa ir ramybe prieš visuotinį prabudimą.

„Norim atgaivinti anksčiau vykusius plenerus Vilniuje ir iš tiesų geras metas, menininkus jis labai įkvepia, tas jaudinantis pavasario atgimimas“, – sakė plenero kuratorė Aistė Gabrielė Černiūtė.

Plenero organizatoriai sako politinių įtampų metu norintys parodyti, kad varžytis tarpusavyje galima talentu ir menine išmone, ne ginklais. Pasakojimai apie praeitį, ekskursijos ir pažintiniai pasivaikščiojimai po istorines  vietas esą padės nutiesti kultūrinius tiltus ir užmegzti ilgalaikius draugiškus ryšius.

„Labai naudinga susipažinti su šio miesto kultūra ir dalyvauti įvairiose veiklose, pristatančiose vietos meną ir tradicijas“, – sako dailininkas iš Portugalijos Francisko Motas.

„Bus labai įdomu susipažinti su naujais dailininkais, jų menu, tradicijomis. Toks bendravimas mums duos naujų kontaktų, o mes paliksime priminimą apie save šiam gražiam puikiam miestui“, – kalbėjo dailininkas Alexas Ksjondzau iš Baltarusijos.

Pleneras „Vilniaus spalvos“ truks dvi savaites, o kovo 7-osios vakarą viešbutyje Karolina bus atidaryta dalyvių sukurtų darbų paroda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių