Quantcast

Vilniuje – įspūdinga Flamenko šokio teatro premjera

  • Teksto dydis:

Jau gegužės 24 d. 19 val. Vilniaus mažajame teatre pristatomas debiutinis analogo Lietuvoje neturintis „Flamenko šokio teatro“ spektaklis „Karmen: jei Dievas būtų moteris“.

Jau gegužės 24 d. 19 val. Vilniaus mažajame teatre pristatomas debiutinis analogo Lietuvoje neturintis „Flamenko šokio teatro“ spektaklis „Karmen: jei Dievas būtų moteris“.

„Spektaklis parodytas net keletui tūkstančių Lietuvos gyventojų ir susilaukė ypatingai skirtingų bei šiltų atsiliepimų. Buvo žiūrovių, kurios jautrią minutę verkė, dalis nepaliaujamai šypsojosi, ypač išvydus trepsėjimus ant puodų! Viena moteris maloniai skundėsi, kad visą naktį po spektaklio nemiegojo, nes vis dar regėjo mane šokant su ilga aukso suknia. Tad savo „pirmu blynu“ nuoširdžiai džiaugiamės, kad palietėme bent mažiausią žiūrovų širdies dalelę bei nekantraujame pasidalyti ispaniška aistra ir su Vilniaus žiūrovais, - dalijasi Teatro įkūrėja, choreografė, kostiumų dailininkė ir pagrindinio vaidmens atlikėja Sandra Muningytė „La Sandra“.

Simboliška, kad pirmuoju debiutiniu Teatro spektakliu tapo „Karmen: jei Dievas būtų moteris“ - ispaniška dvasia ir flamenko ritmais dvelkianti istorija apie Karmen ir jos žemiškai dievišką prigimtį. Spektaklio metu pasirodo net dešimt įspūdingų ir charizmatiškų, itin skirtingų flamenko šokėjų, turinčių ne vieną dešimtį koncertų praktikos ir šokančių išskirtinai tik flamenko.

„Aš sau labai pavydžiu tokios išskirtinės šokėjų trupės, kuri tiek laiko, pastangų ir kantrybės skiria flamenko šokiui ir naujai įsikūrusiam „Flamenko šokio teatrui“. Juk jau vien kiek meilės ir motyvacijos reikia tam, kad ne tik trepsėtum pačius sudėtingiausius ritmus kojomis, bet ir tikėtumei pačia flamenko meno ir kultūros idėja Lietuvoje“, - džiaugiasi Sandra Muningytė „La Sandra“.

"Flamenko šokio teatras" džiaugiasi galėdamas Lietuvos publikai pasiūlyti šokio spektaklį, trykštantį ispaniška energija ir moteriškumu - „Karmen: jei Dievas būtų moteris“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių