Quantcast

Vilniuje įsibėgėjo „Sostinės dienos“ – ką verta pamatyti šį savaitgalį?

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 1-3 d. skirtingose Vilniaus erdvėse vyksta įvairiausi ir netikėčiausi didžiausios miesto šventės „Sostinės dienos“ renginiai.

Pirmąją festivalio dieną – penktadienį – vilniečiai ir miesto svečiai pasinėrė į pramogas dūzgiančiame ir itin aktyviame Gedimino prospekte, atsinaujinusioje Neries krantinėje bei trankiai atšventė rugsėjo 1-ąją Katedros aikštėje vykusiame britų garsenybės KT Tunstall koncerte. Prieš akis – dar dvi atrakcijų, išskirtinių renginių, muzikinių dovanų ir neeilinių staigmenų kupinos festivalio dienos. Ką verta pamatyti?

Penktadienį 17.00 valandą Gedimino prospekto scenoje prie V. Kudirkos aikštės įvykęs simbolinis „Sostinės dienų“ atidarymas paskelbė festivalio startą ir itin gausios bei staigmenomis praturtintos programos pradžią. Visgi masiškiausio kultūros festivalio Vilniuje linksmybėmis bei įdomybėmis vilniečiai ir sostinės lankytojai mėgautis galėjo jau nuo rugsėjo 1-osios vidurdienio.

Iš dūzgiančio Gedimino prospekto į atgijusią Neries krantinę

„Sostinės dienų“ pramogų epicentras „Dūzgiantis prospektas“, kuris visą savaitgalį šurmuliuos Gedimino prospekte nuo Katedros iki Lukiškių aikštės, šiemet subūrė rekordinį originaliausių ir progresyviausių menininkų, dizainerių bei atlikėjų skaičių. „Menų ir muzikos gatvėje“ karaliauja profesionalių menininkų parodos ir ekspozicijos, o „VEIKSMŲ“ ir „KUŽDESIŲ“ scenose vyks įvairių atlikėjų, tokių kaip „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Poliarizuoti stiklai“, „Baltasis kiras“, „Kamanių šilelis“, „Šventinis Bankuchenas“, „Vandenynas“, Gabrielius Vagelis, Vidas Bareikis, Domantas Razauskas bei daugelio kitų pasirodymai. „Dizaino skvere“, kuris šiemet „okupavo“ ne tik V. Kudirkos aikštę, bet ir patį Gedimino prospektą nuo Jogailos iki A. Jakšto gatvės, festivalio svečiai gali pasidžiaugti lietuviško dizaino perlais ir pamatyti naujausias dizainerių kolekcijas, o „Knygų alėjoje“ įsigyti naują knygą ir susitikti su knygų autoriais ar leidėjais. „Gardžių lauktuvių kelias“ skirtas trokštantiems išbandyti naujus skonius. Spalvinga šių metų „Dūzgiančio prospekto“ naujiena – „Turizmo gatvė“, kurios idėja – skatinti festivalio lankytojus keliauti po Lietuvą, pristatyti skirtingų regionų ypatybes, įdomius atostogų ir savaitgalių maršrutus bei išbandyti įvairias atrakcijas.

Taip pat „Sostinės dienų“ lankytojai jau spėjo ir visą savaitgalį turės galimybę aplankyti jaukiąją, vis labiau atrandamą Vilniaus erdvę – atnaujintą Neries krantinę tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų, kurioje festivalio metu žadama itin daug veiksmo. Čia įsikuręs „Gero maisto krantas“ subūrė rekordinį gurmaniškų Food Truck vagonėlių skaičių ir kviečia užsukti netikėtų, įmantrių skonių besidairančius smalsuolius bei elektroninės ir alternatyviosios muzikos mėgėjus. Prie pat Neries upės specialiai įrengtoje scenoje „Eksperimentai“ visą savaitgalį koncertuos tokios grupės ir didžėjai kaip „Without Letters“, „Sheep Got Waxed“, „Girių Dvasios“, „Local Blood“ ir kiti.

„G&G Sindikato“ koncertas ir užburiantis „Neries baletas“ 

Kaip ir kasmet, „Sostinės dienų“ lankytojus linksmina didieji festivalio koncertai Katedros aikštėje. Rugsėjo 1-ąją, penktadienį, išskirtinį pasirodymą surengė pirmą kartą į Lietuvą atvykusi, pasaulinės šlovės sulaukusi britų muzikos atlikėja KT Tunstall, prieš kurią įspūdingą pasirodymą surengė modernių indie rock garsų sintezę padovanoję „Colours of Bubbles“.

Tuo tarpu rugsėjo 2-ąją – šį vakarą – festivalio lankytojų laukia dar viena muzikinė dovana – 20 val. į sceną žengs ir kvapą gniaužiantį pasirodymą surengs Lietuvos repo vėliavnešiai, milžinišką gerbėjų būrį turintis „G&G Sindikatas“, žadantis „įkaitinti“ atmosferą ir nepalikti abejingų. Į nemokamą išskirtinį koncertą kviečiami visi, norintys siautulingai praleisti šeštadienio vakarą.

Pasibaigus „Sostinės dienų“ didiesiems koncertams, festivalio lankytojai kviečiami iš Katedros aikštės neskubėdami eiti link Neries upės ir perėję Karaliaus Mindaugo tiltą pasukti į kairę, kur laukia dar viena staigmena. Jau penktadienio vakarą startavusi tikra festivalio naujiena bei originali dovana – unikalus ir ambicingas 3D audiovizualinis projektas „Neries baletas“ – visų įspūdingą reginį norinčių išvysti vilniečių  bei sostinės svečių laukia ir šįvakar. Ekranu šiam trimačiam šokiui vandenyje tampa prie Karaliaus Mindaugo tilto į nemažą aukštį iškeltas Neries upės vanduo. Žiūrovai kviečiami leistis į kelionę po upės dugną ir išvysti paslaptingą povandeninį pasaulį, pasineriant į subtilią ir originalią baleto šokėjų choreografiją bei stebint videoprojekcijoje integruotus žinomus architektūros objektus. Organizatoriai perspėja, jog„ Neries baletą“ galima matyti tik dešiniajame Neries krante, Žvejų gatvės pusėje – čia esančioje Neries krantinėje tarp Karaliaus Mindaugo tilto ir Žaliojo tilto. Videoprojekcijos seansai šeštadienio vakarą bus rodomi tarp 23.00 – 01.00 val., o vieno seanso trukmė apie 15 min.

Primenama, jog pasibaigus vėlyvo vakaro renginiams ir koncertams namo patogiai bus galima grįžti naktiniais autobusais.

Atrakcijų sūkurys šeimoms ir kitos pramogos

„Sostinės dienų“ pramogų sūkuryje nepamiršti ir mažiausieji – erdvėje prie Lietuvos Nacionalinio muziejaus esančio Karaliaus Mindaugo paminklo įrengta ir visą savaitgalį veikia smagiausių atrakcijų ir žaidimų zona „Šeimų ir vaikų parkas“, kuriame kviečiama išbandyti šaudymo tirus, batutus, šokinėjimus su guminiais lynais, čiuožimo, šokinėjimo atrakcionus, lauko šachmatus ir daugybę kitų nekasdienių pramogų. Visų nuotykiauti mieste nusprendusių šeimų parkas lauks rugsėjo 2 d. nuo 10.00 iki 20.00 val. bei rugsėjo 3 d. nuo 10.00 iki 19.00 val.

Festivalyje bus galima mėgautis ir kitais išskirtiniais renginiais – Operos diena Valdovų rūmuose, Sakralinės muzikos koncertu Markučių parke, vyks ir tradicinė žmonių su negalia šventė „Tau, Vilniau“ bei kitos šventinės dovanos vilniečiams ir sostinės svečiams. 

„Sostinės dienos 2017“ vyks rugsėjo 1–3 dienomis.

Visa festivalio programa: www.sostinesdienos.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių