Quantcast

Vilniuje duris atvers nauja koncertų salė

  • Teksto dydis:

Pirmąjį žiemos sekmadienį (gruodžio 7 d., 19 val.) Vilniuje bus iškilmingai atidaryta naują 2300 vietų plataus žanro muzikos ir teatro renginių oazė – “Compensa” Koncertų salė, pasižyminti ypač geromis akustinėmis savybėmis ir lankytojų komfortu. Naujos sostinės koncertų salės atidarymo proga visame pasaulyje populiarusis Vienos J.Strausso orkestras (Austrija) pristatys naują programą „Vienos valsų karalius“.

36-uosius gyvavimo metus skaičiuojančiam orkestrui ir šiandien vadovauja jo įkūrėjas – vienu svarbiausių Johanno Strausso muzikos ekspertų pasaulyje laikomas Peteris Guthas.

Specialus Vienos J.Strausso orkestro vadovo ir dirigento sveikinimas Lietuvai: https://vimeo.com/113641868

Scenoje kartu su juo pasirodo per 30 muzikantų, kurie pelnytai vadinami tikrosios Vienos muzikinės kultūros saugotojais. Austrijos sostinės muzikinių tradicijų žavesį orkestras perteikia taip, jog niekam nekyla abejonių dėl koncertų metu pačių muzikantų patiriamo džiaugsmo.

Bilietai į žiemos švenčių atmosferos kupiną koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu www.ticketpro.lt  Bilietų kaina – nuo 79 litų.
“Compensa” Koncertų salė įsikūrė Ozo ir Kervanės g. sąnkrižoje, Vilniuje (Kernavės g.84).

Ne vieno tarptautinio konkurso prizais apdovanotas Vienos J.Strausso orkestro vadovas ir dirigentas yra bendradarbiavęs ir su San Francisko, Londono Karališkosios filharmonijos ir kitais visame pasaulyje žymiais orkestrais. Jo parengti naujamečiai koncertai „Saliutas Vienai“ buvo surengti prestižinėse Tokijo „Suntory“ ir Niujorko „Lincoln Center“ salėse.

Nors koncertuoja visame pasaulyje, nenutrūkstama gija šį menininką sieja su Austrijos sostine. 2006-aisiais Vienos miestas Peterį Guthą apdovanojo auksiniu ženkleliu už nuopelnus.

Laikydamasis laikų, kai buvo sukurta ši muzika, tradicijų, Peteris Guthas orkestrui diriguoja su smuiku rankoje. Prieš dvejus metus Vilniuje orkestro pasirodymus matę žiūrovai jau žino – solidaus amžiaus dirigentas yra tikras geros nuotaikos, humoro ir energijos užtaisas..

Orkestro programos dažniausiai atliekamos su viešniomis – žinomis operos atlikėjomis. Vilnius – ne išimtis. Sostinės publika išgirs nuostabią dainininkę Moniką Mosser. Ši operų ir operečių pastatymuose Vokietijoje, Lenkijoje, Italijoje, Danijoje, Šveicarijoje, Meksikoje, JAV, Indonezijoje, Kinijoje ir daugelyje kitų šalių dainavusi atlikėja yra koncertavusi su Londono simfoniniu orkestru ir kitais garsiais kolektyvais.

Johanno Strausso festivalio orkestro koncertą naujoje Vilniaus “Compensa” Koncertų salėje rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, šįmet taip pat kviečiantis pamatyti šou ant ledo visai šeimai „Ledynmetis“, o ateinančiai metais – Robbie Williams ir grupės “Nickelback” koncertus Kauno „Žalgirio“ arenoje ir daugybę kitų renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ji

Ji portretas
Nėra parkingo!!!

AK

AK portretas
Čia nuo "kompensuoti"? Kažkokios draudimo agentūros pavadinimui parsiduota? Debilai.

:)

:) portretas
Kervanės g. sąnkrižoje,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių