Quantcast

Vilnių bus galima pamatyti iš paukščio skrydžio

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, bus gausu renginių, skirtų vaikams. Čia savo darbą ir techniką pristatys Lietuvos policininkai ir ugniagesiai, taip pat tris dienas vyks didžiausio LEGO miesto statybos. Viena iš planuojamų šių renginių įdomybių – galimybė visiems norintiems pasikelti specialiomis ugniagesių automobilinėmis kopėčiomis–keltuvais ir pasigrožėti sostinės panorama iš paukščio skrydžio. 

Policijos pareigūnai renginyje dalyvaus rugpjūčio 30 d. (šeštadienį). Kelių policijos pareigūnai organizuos saugaus eismo viktorinas vaikams, primins Kelių eismo taisykles, skatins saugiai ir atsakingai elgtis kelyje, patars, kaip pasirinkti saugiausią kelią į mokyklą, dovanos atšvaitus, kurie itin svarbūs artėjant naujiems mokslo metams ir trumpėjant šviesiam paros metui. Kriminalinės policijos pareigūnai visus norinčius supažindins, kaip kuriami fotorobotai, parodys, kaip imami pirštų antspaudai.

Ugniagesiai savo darbą ir priemones pristatys rugpjūčio 31 d. – rugsėjo 1 d. Planuojama, kad paskutinę vasaros dieną (sekmadienį) jie vykdys šviečiamąją veiklą, o rugsėjo 1-ąją (pirmadienį), nuo 12 iki 16 val. šalia Vilniaus „Akropolio“ ugniagesiai demonstruos savo techniką.

„Visi norintys galės pamatyti ne tik gaisrų gesinimo automobilius, bet ir narų automobilį su specialia įranga, ugniagesiai demonstruos, kaip karpomas ir pjaustomas į avariją patekęs automobilis, kai tenka gelbėti sužeistus žmones. Jei oro sąlygos leis, drąsiausi galės pasikelti specialiomis ugniagesių automobilinėmis kopėčiomis-keltuvais ir pamatyti Vilnių iš 25 metrų aukščio“, – sako renginio organizatoriai.
Policijos ir ugniagesių darbo bei technikos pristatymas bus ypatingas didžiausio LEGO miesto statybų akcentas, nes policininkai ir ugniagesiai yra vieni iš svarbiausių LEGO personažų. LEGO miesto statybos Vilniaus „Akropolyje“, prie parduotuvės „Apranga“, vyks net tris dienas – nuo šeštadienio (rugpjūčio 30 d.) iki pirmadienio (rugsėjo 1 d.). Dalyvauti jose nuo 12 iki 20 val. kviečiami visi norintys – ir vaikai, ir suaugusieji.

Tikimasi, kad pirmą kartą Lietuvoje organizuojamos kolektyvinės LEGO miesto statybos ne tik bus smagios, bet ir rekordinės. Planuojama, kad Vilniuje pastatyto lietuviško LEGO miesto plotas sieks 25 m².



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių