Quantcast

Vilniaus mažajame teatre – premjera

Vilniaus mažasis teatras savaitgalį kviečia į premjerą, spektaklį „Dviese sūpuoklėse“, pagal amerikiečių dramaturgo Wilijamo Gibsono pjesę, stato Rimo Tumino mokinys Ulanbekas Bajalijevas.

Šios pjesės personažus teatre ir televizijoje yra kūrę tokia Lietuvos aktoriai kaip Monika Mironaitė, Artiomas Inozemcevas, Nelė Savočenko, Kostas Smoriginas. Naujajame pastatyme vaidmenis kuria Indrė Patkauskaitė ir Mantas Vaitiekūnas. 

Amerikiečių dramaturgo W. Gibsono pjesė „Dviese sūpuoklėse“ sukurta prieš daugiau nei 50 metų ne tik statoma teatre, bet ir ekranizuojama. Lietuvoje ši pjesė statyta prieš 55 metus, Rusų dramos teatre. Tuomet spektaklyje pagrindinius vaidmenis sukūrė Monika Mironaitė ir Artiomas Inozemcevas. Prieš daugiau nei porą dešimtmečių televizijoje „Dviese sūpuoklėse“ personažus įkūnijo Nelė Savičenko ir Kostas Smoriginas.

Kaip ir nusako pjesės pavadinimas, čia veikia du personažai, Vilniaus mažojo teatro naujajame spektaklyje šokėjos ir teisininko vaidmenis kuria aktoriai Indrė Patkauskaitė ir Mantas Vaitiekūnas.

Spektaklio režisierius Ulanbekas Bajalijevas, Rimo Tumino mokinys, sako, jo pakviestas kurti spektaklio aktorių ieškojo žiūrėdamas spektaklius, ieškodamas tam tikro psichologinio tipažo, sako, svarbu, kad aktoriai klausytųsi ir girdėtų vienas kitą, nes tai aktorinis spektaklis paremtas dviejų žmonių įtaiga. Jis sako, kad  Dviese sūpuoklėse tinka bet kuriam laikui, nes pjesės temos – universalios.

Spektaklio „Dviese sūpuoklėse“ premjera Vilniaus mažajame teatre šį penktadienį ir šeštadienį.

Plačiau apie tai – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių