Quantcast

Vilniaus maratone sekmadienį laukiama 15-os tūkst. dalyvių

  • Teksto dydis:

Sekmadienį vyksiantis Vilniaus maratonas šiemet vėl išsiskirs daugiatūkstantine bėgikų minia – laukiama apie 15 tūkst. dalyvių. Su mėgėjais varžysis ir dauguma geriausių šalies bėgikų.

Pasak prieš mėnesį pasaulio lengvosios atletikos čempionate dalyvavusios Vaidos Žūsinaitės, visiems geriausiems šalies stajeriams Vilniaus maratonas yra tapęs tam tikra naujo etapo pradžia – vieniems – vartai į karjeros aukštumas, kitiems – sugrįžimas po pertraukos.

„Tai buvo mano pirmas maratonas ir jis buvo įveiktas sėkmingai, pasiektas ne tik moterų trasos rekordas, bet ir įvykdytas pasaulio čempionato normatyvas. [...] Pamenu, kai finišavau, norėjau ir šypsotis, ir verkti“, – prisimena maratonininkė. 

Be pusę maratono bėgsiančios Vaidos Žūsinaitės, šią, sau netradicinę distanciją, bandys įveikti ir sėkmingą sezoną turėjusi 800 metrų bėgikė Eglė Balčiūnaitė. Vilniuje taip pat išvysime geriausius šalies maratonininkus vyrus – pasaulio čempionate Londone debiutavusį Igną Brasevičių bei geriausiai iš maratonininkų planetos pirmenybėse pasirodžiusį Remigijų Kančį. Pusės maratono distanciją pirmą kartą bėgs ir jo sesuo Loreta.

Plačiau apie maratoną – Brigitos Virbalytės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių