Quantcast

Karoliniškių gyventojams – atnaujinta krepšinio aikštė

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektas įrengti ir atnaujinti lauko krepšinio aikštes sulaukia vis didesnio palaikymo. Nuo rugsėjo 2 d. krepšinio entuziastų laukia visiškai atnaujinta krepšinio aikštė šalia Karoliniškių gimnazijos Vilniuje.

„Norime, kad galimybė žaisti krepšinį saugiose ir šiuolaikiškai įrengtose aikštėse būtų prieinama kuo daugiau Lietuvos gyventojų. Lietuvos krepšinio federacija yra pasiryžusi prisidėti prie aikščių įrengimo bei renovavimo drauge su vietos savivaldomis ir privačiais rėmėjais. Tai – efektyviausias modelis, kuriuo patenkinti yra visi“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Aikštės atidaryme dalyvavo Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius, Karoliniškių gimnazijos direktorė Ona Mačernienė, pedagogai, moksleiviai, Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos atstovai. Jaunieji krepšininkai sužaidė improvizuotą krepšinio kėlinį.

Vilniuje renovuoti aikštę šalia Sausio 13-osios mokyklos, pastatyti krepšius ir įrengti patogius suoliukus padėjo ir kompanija „Lidl Lietuva“, kurios prekybos centras neseniai atsidarė netoliese.

Ši aikštė – ne pirmas ir ne paskutinis atnaujinimo projektas, prie kurio prisideda LKF. Prieš tai dalyvaujant LKF buvo atidarytas atnaujintas sporto aikštynas Švenčionėliuose, atokių rajonų bendruomenėms drauge su partneriais iš kompanijos „Coca-Cola“ padovanotos krepšinio lentos. Pernai drauge su „Sprite“ LKF ir daugybė Lietuvos gyventojų dovanojo daugiau nei 800 krepšinio kamuolių vaikų dienos centrams visoje šalyje.

„Mūsų akiratyje yra ne tik didieji miestai, tačiau ir atokesni rajonai, miesteliai, gyvenvietės. Krepšinio aikštės atidarymas yra ir šventė, ir būtinybė”, – sakė M. Špokas.

LKF palaiko iniciatyvą, kad šalia krepšinio aikščių atsirastų ir priemonių palaikyti gerą fizinę formą – pavyzdžiui, lygiagrečių ir skersinių.

Ateityje numatoma atnaujinti ir įrengti aikštes žymių Lietuvos krepšininkų vaikystės rajonuose, bendradarbiaujant su pačiais krepšininkais, tokiais kaip Rimantas Kaukėnas, Jonas Valančiūnas, broliai Lavrinovičiai ir t.t.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių