Quantcast

Vilniaus dangų vėl nušvies fejerverkai

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 20 d. 19 val. vilniečius ir miesto svečius jau šeštąjį kartą rinktis į Vingio parką  (M. K. Čiurlionio g. 100) kviečia vienintelis Lietuvoje fejerverkų festivalis VILNIAUS FEJERIJA 2014.

Išskirtinis festivalis sostinę užlies ne tik fejerverkų spalvomis ir raštais, bet ir muzikos garsais. Sutemų, fejerverkų ir lazerių šou žiūrovai lauks kartu su šalies popmuzikos grandu Gyčiu Paškevičiumi ir grupe „Crazy Crow“.

Fejerverkų festivalio VILNIAUS FEJERIJA 2014 programos esmė – pademonstruoti žiūrovams galybę meniškai pagal muziką rodomus įspūdingiausius fejerverkus ir išrinkti geriausius fejerverkų meistrus. Skaičiuojama, kad per festivalį sostinės dangų daugiau nei valandą spalvins vien tik fejerverkai, pirotechnikos ir lazerių efektai.

Šiemet festivalio konkursinėje programoje dalyvaus patyrusios pirotechnikų komandos, garsios ne tik savo šalyje bet ir visoje Europoje: Tai  –  T&T Fireworks (Belgija), Enigma fireworks (Bulgarija) ir Ohnostroje minergis (Čekija).

Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarys trys dalys.
Pirmoje –  komandos kurs fejerverką pagal tą pačią muziką – žymiausio visų laikų šlagerio „Švieski man vėl“ fragmentą. Ši rungtis žiūrovams parodys, kaip fejerverkų meistrai interpretuoja esant vienodoms sąlygoms. Antrojoje –  kiekviena komanda parodys fejerverką pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą. Trečioje – fejerverkų programa pagal laisvai pasirinktą muziką.

Vakarą vainikuos Lietuvos pirotechnikos ir fejerverkų profesionalų įmonės BLIKAS parodomasis fejerverkas, kuriame bus daug staigmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių