Quantcast

Vilniuje atidengiamos „Suomio“ ir J. Lennono skulptūros

  • Teksto dydis:

Vilniuje ketvirtadienį atidengiamos dvi netradicinės skulptūros - Suomijos Lietuvai padovanotas meno kūrinys „Suomis“ bei legendiniam britų muzikos grupės „The Beatles“ nariui Johnui Lennonui (Džonui Lenonui) skirtas biustas.

Vilniuje ketvirtadienį atidengiamos dvi netradicinės skulptūros - Suomijos Lietuvai padovanotas meno kūrinys „Suomis“ bei legendiniam britų muzikos grupės „The Beatles“ nariui Johnui Lennonui (Džonui Lenonui) skirtas biustas.

Suomijos vėliavos spalvų - baltos ir mėlynos - skulptūra, vaizduojant plieninį milžiną, kuris laiko debesį, iškils Viršuliškėse, šalia naujai kuriamo daugiafunkcinio centro. Jos autorius - architektas Tadas Gutauskas, o jos pastatymą finansavo Suomijos kapitalo įmonės.

Lietuvai dovanojamo kūrinio „Suomis“ atidengime dalyvaus Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su buvusia Suomijos prezidente Tarja Halonen.

Pasak Prezidentūros atstovų, tai paminklas bendrai istorijai, kuris simbolizuoja „tvirtus Lietuvos ir Suomijos partnerystės ryšius“ bei rodo „stiprėjantį mūsų šalių kultūrinį bendradarbiavimą“.

J.Lennonui pagerbti skirtas daugiau nei dviejų metrų aukščio modernus klasikinis biustas iš bronzos ir akmens bus atidengtas daugiabučių kvartale Mindaugo gatvėje.

Ši idėja pradėta įgyvendinti 2013 metų viduryje. Anot S.Paukščio, skulptūros kūrimas ir pastatymas kainavo apie 10 tūkst. eurų, didžiąją dalį skyrė „Oslo namų“ kvartalo vystytojai, taip pat kiti verslininkai.

S.Paukščio iniciatyva prieš 20 metų sostinės centre pastatytas skulptoriaus Konstantino Bogdano sukurtas biustas kitam žymiam muzikantui ir kūrėjui, amerikiečiui Frankui Zappai (Frenkui Zapai).

Anot menininko, šie muzikos kūrėjai ir atlikėjai Vilniuje įamžinti todėl, kad jų kūryba darė ir tebedaro didelį poveikį „visiems daugiau ar mažiau intelektualiems žmonėms“.

Muzikantas, dainų kūrėjas ir atlikėjas J.Lennonas buvo nužudytas 1980-ųjų gruodį, sulaukęs 40-ies. „The Beatles“ iki šiol išlieka viena komerciškai sėkmingiausių muzikos grupių populiariosios ir roko muzikos istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AČIŪ

AČIŪ  portretas
Dievui suomiui jau iškilo o kada iškils kokiam iškiliam LIETUVIUI ar LIETUVAI? ? ?

Užpelkis

Užpelkis portretas
Vilnius ir toliau lieka kaimu, kuris bando įsėsti į ne savo roges. O Tadas Gutauskas ir toliau lieka sėkmingiausiu komerciniu menininku, sugebančiu prastumti vienadienius projektus. Ypač efektingas jo "Baltijos kelias" primenantis skalbimo miltelių reklamą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių