Quantcast

Vienas geriausių pasaulio tenorų J. Calleja grįžta į Vilnių

  • Teksto dydis:

Kiekvienas jo pasirodymas tampa tikru įvykiu visiems, kas vertina ir mėgsta klasikinę muziką. Lietuvos klausytojams gerai žinomas vienas iš trijų geriausių tenorų pasaulyje Josephas Calleja (Džozefas Kalėja) grįžta į Vilnių.

Garsiausiose pasaulio scenose dainuojantis solistas gruodžio 19 d. koncertuos Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“.

2017 m. J. Calleja šventė savo dvidešimtmetį operos scenoje. Anuomet sėkmingas pasirodymas „Caruso“, Placido Domingo „Operalia“ konkursuose bei „Spoleto“ festivalyje atvėrė J. Callejai kelią į tarptautinę karjerą.

„Nuo pat vaikystės aš labai mėgau dainuoti. Paauglystėje dainavau mokyklos ir bažnyčios choruose. Būdamas 13 metų kartu su draugu įkūriau roko grupę. Man patiko ši muzika, kol neišgirdau, kaip dainuoja žymus Amerikos tenoras Mario Lanza. Išklausiau daugybę jo įrašų ir supratau, kad opera – gražiausia muzika pasaulyje. Tai ir lėmė mano likimą. Tam, kad išmokčiau valdyti savo balsą, prireikė labai daug pastangų ir laiko. Ketverius metus kasdien mokiausi, šlifavau techniką“, – pripažįsta auksinio balso savininkas.

„I Belong To You“:

 

 

Vos 40 metų J. Calleja jau atliko daugiau nei 30 solo partijų teatro „Metropolitan Opera“ pastatymuose. Dainininkas buvo pakviestas dalyvauti „Metropolitan Operos“ 50 metų jubiliejaus šventėje, kurios metu vienoje scenoje pasirodė geriausi pasaulio operos solistai. Tenoro balsas sužavėjo daugelį žinomų pasaulio asmenybių: jo dainavimo klausėsi buvęs JAV prezidentas Barakas Obama, Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II, aktorė Kathy Bates, reperis Snoop dog ir kiti.

J. Calleja taip pat glaudžiai bendradarbiauja su žinomais pasaulyje populiariosios ir roko muzikos atlikėjais. Jau daug metų dainininkas savo gimtinėje, Maltoje, kasmet rengia grandiozinius koncertus po atviru dangumi, kurie surenka apie 25–30 tūkst. žiūrovų. Kasmet į pasirodymus kviečiamos pirmo ryškumo žvaigždės: nuo tenoro Andrea Bocelli iki amerikiečių dainininkės Anastacia, su kuria žymus Maltos tenoras prieš kelerius metus atliko dainą „I Belong To You“.

Garsusis tenoras taip pat atliko duetus kartus su du kartus „Grammy“ statulėle apdovanotu Michaelu Boltonu, Jungtinės Karalystės dainininke Leona Lewis, Italijos superžvaigžde Zucchero. J. Calleja prisipažįsta, kad mėgsta eksperimentuoti su muzikos stiliais, jungti juos ir dainuoti su garsiausiais pasaulio muzikantais. Šiais metais Maltos tenoras žada atlikti duetą su Erosu Ramazzotti.

2017 m. J. Calleja jau buvo surengęs pasirodymą Vilniuje, kur atliko žinomiausias operos arijas kartu su Ona Kolobovaite. Scenoje jiems pritarė orkestras „Vilniaus Sinfonietta“, kuriam dirigavo Vytautas Lukočius. Koncertas buvo puikiai įvertintas žiūrovų ir paliko šiltus prisiminimus pačiam tenorui. Todėl J. Calleja labai džiaugiasi galėdamas surengti dar vieną pasirodymą Vilniuje.

XXI a. operos istoriją kuriantis tenoras virtuoziškai valdo savo balsą ir turi išskirtinių aktorinių sugebėjimų. Dainininko balsas dažnai lyginamas su legendinių praeities dainininkų Jussi Björlingo, Beniamino Gigli ir net Enrico Caruso balsais.

Vienintelis žymaus tenoro pasirodymas įvyks gruodžio19 d. Vilniaus koncertų salėje „Compensa“.

"Celeste Aida" : 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių