Quantcast

VDA studentės papuošalai sužavėjo tarptautinę publiką

  • Teksto dydis:

Antrus metus iš eilės Baltijos šalyse vykstantis „Jaunojo Baltijos menininko“ konkursas jau tampa kasmetine tradicija.

Šiemet dėl geriausio jaunojo Baltijos menininko vardo varžėsi net 76 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos dailės akademijų.

Tarptautinė komisija konkurso nugalėtoja išrinko Latvijos dailės akademijos absolventę, vizualiųjų komunikacijų menininkę Katriną Čemme, kuriai atiteko 2 000 eurų premija.

Žiūrovai internetinio balsavimo metu, kuris šiemet sulaukė net penktadaliu daugiau balsų nei pernai, galėjo išrinkti publikos simpatijų laimėtoją. Daugiau kaip 3 000 meno mylėtojų kelias savaites balsavo ir daugiausiai savo simpatijų skyrė Vilniaus dailės akademijos Vilniaus fakulteto Tekstilės katedros magistrantei Laurai Motiejūnaitei, kuri konkursui pateikė savo darbą „Tekstilės ir juvelyrikos sinergija šiuolaikinėje juvelyrikos kolekcijoje“. Publikos simpatijų laimėtojai skirta 500 eurų premija.

Lauros kūriniai modernioje juvelyrikos kolekcijoje pristato sinergiją tarp tekstilės ir juvelyrikos. Kolekcijoje buvo panaudotos natūralios medžiagos, tokios kaip pienas ir gintaras, kurios išsaugo originalias produkto savybes: drėkinantys pieno baltymai ir gintaro rūgštys – labai naudingos žmogaus odai. Lauros sukurti papuošalai pasižymi aiškiomis geometrinėmis formomis, švariais, tarpusavyje susipynusiais raštais, grūdėtu sidabro paviršiumi.

L. Motiejūnaitė Vilniaus dailės akademijoje baigė tekstilės bakalauro studijas, Lietuvoje yra surengusi tris personalines parodas, dalyvavo grupinėse parodose, D. Britanijoje, Švedijoje, Ukrainoje, Lietuvoje ir Lenkijoje.

„Jaunojo Baltijos menininko 2017“ prizą įsteigė šiuolaikinio meno platforma NOAR.EU ir Latvijos Šiuolaikinio meno fondo muziejus. Konkurse dalyvavo menininkai, studijuojantys ar baigę studijas Lietuvos, Latvijos ir Estijos dailės akademijose.

Tarptautinę konkurso komisiją šiemet sudarė: Espoo modernaus meno muziejaus kuratorė Milja Liimatainen (Suomija), kuratorė ir meno kritikė Aušra Trakšelytė (Lietuva), kuratorė Keiju Krikmann (Estija), galerininkė ir NOAR.EU platformos įkūrėja Andra Orn (Estija), Boriso ir Inaros Teterevų fondo programos „Menas viešose erdvėse“ kuratorė Helena Demakova (Latvija), ABLV labdaros fondo Meno programos vadovas Kaspars Vanags (Latvija) ir menininkas bei Latvijos dailės akademijos prorektorius ir Tapybos katedros vadovas Andris Vitolinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių