Quantcast

Valdovų rūmuose M. K. Oginskį primins jo „Atsisveikinimas su tėvyne“

Violončelininkas Davidas Geringas ir styginių kvartetas „Art Vio“ baigdami metus, skirtus Mykolui Kleopui Oginskiui atminti, rengia koncertą. Valdovų rūmuose skambės Oginskio amžininkų muzika ir žymiausio Oginskio polonezo „Atsisveikinimas su tėvyne“ interpretacija, kurią šiam vakarui sukūrė Anatolijus Šenderovas.

Pasak kompozitoriaus, jis siekė, kad klausytojui susidarytų įspūdis, jog grojama lengvai, be pastangų.

„Jeigu toks įspūdis yra, tai yra labai gerai. Nors tam, kad tai padaryčiau, man reikėjo 2 mėnesių. Vienas iš pačių sunkiausių darbų. Kaip nekeista“, – pasakojo kompozitorius Anatolijus Šenderovas.

Repetuodamas Valdovų rūmuose, violončelininkas Davidas Geringas sako, kad viena iškiliausių Lietuvos istorijos asmenybių Mykolas Kleopas Oginskis vis primena save – ar domėtųsi  muzika, ar tiesiog keliautų po Europą.

„Einame po Florenciją, vaikštome po tuos pačius akmenis, kaip ir Oginskis – vieną kartą mes atėjome į tokią labai įžymią bažnyčią ir mano žmona staiga sako: „žiūrėk, čia Oginskis yra palaidotas“. Ir tikrai, jis yra palaidotas kartu su tokiais didžiais žmonėmis kaip Niccolo Machiavelli, Michelangelo, Gioachino Rossini“, – pasakojo violončelininkas Davidas Geringas.

Ketvirtadienį Valdovų rūmuose skambės net keturios premjeros – tai iki šiol Lietuvoje neatlikta M. K. Oginskio amžininkų muzika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių