Quantcast

Vakarų Vašingtono kino festivalyje – išskirtinis dėmesys Lietuvai

  • Teksto dydis:

Šiandien prasidedantis JAV sostinės Vakarų Vašingtono kino festivalis (Washington West film festival) skiria ypatingą dėmesį Lietuvai ir pristato specialią lietuviškų filmų programą. Festivalio trumpamentražių filmų žiuri filmus vertins ir komisijos narys iš Lietuvos, o viename iš Vašingtono universitetų bus skaitoma paskaita apie lietuvišką kiną. Lietuvišką kiną į JAV sostinę atveža Vilniaus tarptautinis kino festivalis “Kino pavasaris”.

Vakarų Vašingtono kino festivalis yra jaunas, bet labai ambicingas kino renginys, siekiantis demonstruoti inovatyvų ir aistringą nepriklausomą kiną, kad įkvėptų savo publiką asmeniniams ir bendruomeniniams  pokyčiams.

“Mes esame įsitikinę, kad gerai papasakota gera istorija gali ne tik suteikti malonumą, bet ir daryti įtaką pasaulyje, todėl ir siekiame savo festivalyje rodyti filmus su įkveiančiomis istorijomis. Ne išimtis ir lietuviški trumpametražiai filmai. Šiemet pirmi metai, kai pasirinkome pristatyti kurios nors pasaulio šalies kiną. Ypač džiugu, kad tokia šalimi šiemet tapo Lietuva”, - sako vienas iš Vakarų Vašingtono festivalio organizatorių Jennifer Wilkin Penick.

Šiame festivalyje bus parodyti naujausi trumpametražiai filmai: „Sidabrinių gervių“ laureatai „Plaukikė“ (rež. Gabrielė Urbonaitė) ir animacinis filmas „Kaltė“ (rež. Reda Bartkutė), „Kino pavasaryje“ geriausiu studentišku filmu pripažintas „Bomba“ (rež. Robertas Nevecka), geriausia trumpametražia drama San Diego filmų festivalyje (JAV) tapęs „Solidarumas“ (rež. Dustin Brown) ir imigrantų JAV klausimus narpliojantis trumpametražis „Kalifornija“ (rež. Tomas Vengris).

Vilniaus tarptautinio kino festivalio “Kino pavasaris” Lietuviškos programos koordinatorė Justė Zavišaitė pakviesta ir į Vakarų Vašingtono festivalio trumpametražių filmų žiuri. Maža to, Vašingtono George Mason universitete vizualiųjų menų studentams bus skaitoma paskaita apie lietuvišką kiną.

Lietuvišką kiną į JAV “Kino pavasaris” atveža kartu su privačiais partneriais ir Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.

Daugiau informacijos apie bilietus į renginius:

Vašingtonas: http://wwfilmfest.com/films/foreign-film-spotlight-lithuania



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių