Quantcast

V. Bareikis po koncerto prie Seimo: sukūriau bauginančiai aktualią dainą

  • Teksto dydis:

Žodžio į vatą neviniojantis ir tvirtą poziciją turintis muzikantas Vidas Bareikis prie Seimo surengtame koncerte „Už laisvę rokenrolui“ miniai susirinkusiųjų pristatė naujausią savo kūrinį „Ligoniai“.

Paradoksalu, bet dar projekte „Auksinis balsas“ gimusi ironiška daina tikrą savo aktualumo pagreitį įgavo būtent šiomis dienomis.

„Projekto metu gavome temą – ligoninė. Savo kūryba visada stengiuosi atspindėti man rūpimus klausimus. Pagalvojau, kad Seimo rinkimai man labai dažnai primena būtent ligoninę ir tik beprotnamiui būdingą logiką. Labiausiai stebina paprastų žmonių atminties trumpumas, kai pakanka vos kelerių metų, kad buvęs teisiamasis arba akivaizdžiai susitepęs veikėjas, pakeitęs savo „švarką“, o kartu, žinoma, ir pažiūras, galėtų vėl laisvai atsirasti Lietuvos politinėje arenoje, – kalba V. Bareikis. – Tačiau aš turiu išties neblogą atmintį ir niekaip negaliu suprasti šio paradokso. Taip pat juoką kelia tie besišypsantys veidai, kurie prieš rinkimus mums žada aukso kalnus, nors jau tada visi akivaizdžiai supranta, kad tai niekaip neįvyks tikrovėje, o kartais, kaip rodo šių dienų aktualijos, netgi su ja skaudžiai kontrastuos. Galvojant kaip tik apie tai gimė daina „Ligoniai“.“

Pirmą kartą viešai V. Bareikio daina buvo atlikta ne bet kur, o prie Lietuvos Respublikos Seimo surengtame koncerte „Už laisvę rokenrolui“.

V. Bareikis – „Ligoniai“: 

„Kartais taip nutinka, kad tavo anksčiau gimusį kūrinį aktualijos ar įvykiai tarsi patys „pasiveja“. Šiuo atveju nors daina buvo sukurta prieš kelis mėnesius, bet jos aktualumas, manau, ne tik nedingo, bet su kiekviena diena tampa vis labiau bauginantis. Ko gero, dabar yra pats geriausias laikas šią dainą atlikti ir priminti, kad visgi yra žmonių, kurie mato tas minias „nuogų karalių“, – sako V. Bareikis.

Po maištingo pasirodymo Seimo aikštėje atlikėjas planuoja pabaigti pasirengimą savo finaliniam „Auksinio turo“ koncertui, kurį jau šį šeštadienį surengs Vilniaus „Vasaros terasoje“. Ten apsilankiusieji būtinai išgirs naujausią V. Bareikio dainą „Ligoniai“.

Po sėkmingo ir neįtikėtinai energingo baigiamojo turo koncerto Kaune, atlikėjas patvirtina, kad Vilniuje su juo ir vėl gros dviguba būgnų jėga pasižymintys „Two drummers“ ir Prano Dapšausko vadovaujamas pučiamųjų ansamblis „Blėkvaris“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

сава

сава portretas
Visi jūs žadate, bet nieko nedarote,PAŽADUKAI ir tiek...

AS noriu ,kad mano proanukai augtu saugus,be................

AS noriu ,kad mano proanukai augtu saugus,be................ portretas
Manau ligoniai susirinke reikalaujantis alkocholio.Be jo nebejauciantis ,nebegirdintis muzikos.Viskam savos vietos.Muzikai sava,pasilinksminimui ,isgerimui kavineje savas metas ir amzius.Juk tuose trali vali festivali nuknaipe, nusigere dar vaikai tebesantis.Nejaugi jau auginantis vaikus norite tokios aplinkos,tokiu nusmurgeliu kurie nebezino saiko.

R...

R... portretas
Kas tiesa,tai tiesa.Nesu alkoholikė,bet esu dar tiek sveika,kad galiu išgerti 40 mg brendžio ar viskio,ar alaus pusę bokalo,tai dabartinų žaliukų valdantieji tikrai primena ligonius.O baisiausia,kad jie Lietuvą nori laikyti kaip ligoninę.Manau,jie parodo savo bejėgiškumą,kovodami ne su tikrais girtuokliais,ne su alkoholizmo priežastimi,o su normaliais žmonėmis,kuriuos kažkokių nevykėlių prievarta paprasčiausiai žeidžia.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių