Quantcast

Užupyje iškilo kūrybinę energiją generuojantys malūnai

  • Teksto dydis:

Praėjusį penktadienį, lapkričio 21 d., Užupio meno inkubatoriaus kiemelyje buvo pristatyta antroji tarptautinio projekto „Anapus Vartojimo“ dalis – tai skulptorės iš Suomijos Johannos Ilvessalo skulptūra „5 malūnėliai“. Menininkė miestui padovanojo 5 vėjo malūnėlių skulptūras, kurios nuo šiol stovės Vilnelės pakrantėje.  Skulptorė teigia, jog vėjo malūnėliai - tai įkvėpimo traukos šaltinis. Kiekvienas, pasigedęs savo įkvėpimo mūzos, yra kviečiamas apsilankyti Užupyje ir atsistoti greta malūnėlių. Laukimo momentu jus gali aplankyti įkvėpimo mūza – tereikia išlaukti, kol vieną iš malūnėlių pasuks vėjas. Šie kūrybinę energiją ir idėjas generuojantys malūnai simboliškai primena mums, kad kūrėjais galime tapti kiekvienas.

Paskutinėmis lapkričio savaitėmis Užupis taip pat mini ir „Vėjo dienas“. Kaip teigia pats Užupio respublikos prezidentas Romas Lileikis, vėjo negalime turėti, tačiau galime prisijaukinti. Dėl šios priežasties projekto „Anapus Vartojimo“ rengėjai kviečia visus atvykti į Vilnelės pakrantę ir pamėginti bent trumpam pagauti savojo įkvėpimo vėją.

Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas projektas, prasidėjęs spalio viduryje, yra skirtas miesto gyventojams, pasiilgusiems meno ne galerijose, o miesto gatvėse.  Kaip teigia projekto rengėjai, šiuolaikinio meno nesuprantantys žmonės šiomis dienomis dažniausiai renkasi lengvas ir daug galvoti neverčiančias pramogas. Projekto tikslas yra priartėti prie tų žmonių, kurie yra paskendę pramogų vartojimo rutinoje ir leisti jiems prisiliesti prie meno, kuris pasiekiamas ne tik išrinktiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių