Quantcast

Užupio meno inkubatorius dovanoja meną vilniečiams

  • Teksto dydis:

Antradienį vilniečiai kviečiami į neeilinę antradienio popietę Jono Meko skersvėjyje. Užupio meno inkubatorius pristatys naują tarptautinį projektą „Anapus vartojimo  |  Užsienio menininkų rezidencijos“, kurio pagrindinis tikslas meną miestiečiams padovanoti ne galerijoje, o Vilniaus miesto gatvėse.

Renginys bus skirstomas į dvi dalis – oficialią renginio atidarymo ceremoniją 11 valandą ir susitikimą su menininku Johannes Mundinger 17 valandą. Renginio metu bus galima plačiau susipažinti su Jono Meko kūryba, pasižiūrėti Vytauto V. Landsbergio režisuotą filmą „Jono Meko antologija. Niujorkas – mano šuo“ ir sužinoti tolimesnę projekto eigą. Renginio nuotaiką kurs projektas “Muzikinė tapyba”, o šilta arbata bei pyragaičiais vaišins restoranas „Sweet Root”.

Pirmasis tarptautinio projekto dalyvis Johannes Mundinger (Vokietija)  į Lietuvą atvyko jau ketvirtą kartą. Šį sykį menininkas pasirinko neeilinę Užupio vietą – Jono Meko skersvėjį. Jau savaitę laiko tapantis tarp Vilniaus dailės akademijos ir Užupio gatvės esančio skersgatvio sieną rytoj menininkas ketina padėti paskutinį tašką savo kūrinyje. J.Mundinger teigia, jog  būtina atkreipti dėmesį į šios vietos reikšmę ir dėti visas pastangas skersgatvio sutvarkymui.  Ištikimi Užupio meno inkubatoriaus draugai, dažais prekiaujanti įmonė „Viva Colour“, kartu su inkubatoriumi ateityje planuoja ne tik pilnai sutvarkyti Jono Meko skersvėjį, tačiau ir projekto tęstinumą kitose Vilniaus miesto erdvėse. Prie šio projekto taip pat noriai prisidėjo Vilniaus miesto savivaldybės ir VšĮ „Savanorių iniciatyva“ projektas „Dovana Vilniui“.

Kūrinys Jono Meko skersvėjyje – vienas iš kelių projekto dalyvio J.Mundinger viešnagės Užupyje tikslų. Menininkas jau spėjo ištapyti  išorinę Užupio meno inkubariaus galerijos „Kalnas“ sieną, o spalio 30 d. 18 val. jis pakvies į galeriją „Galera“, adresu Užupio g. 2, kurioje bus atidaroma menininko personalinė paroda „The Glass Mountain Gathering“.

Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas tarptautinis projektas „Anapus vartojimo“ sudarytas iš kelių etapų. Lapkričio pradžioje į Užupį atvyks skulptoriai Katarzyna Warzewska - Adamowska ir Tadeuszas Adamowskis iš Lenkijos, o gruodžio mėnesį ketinama Vilniui pristatyti menininkės Johhana IIivessalo (Suomija) kūrybą. Plačiau su šių menininkų kūryba bus galima susipažinti jų rezidencijų Užupyje metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių