Quantcast

Truputis Afrikos Savicko paveikslų galerijoje

  • Teksto dydis:

Birželio 17 dieną Savicko paveikslų galerijoje atidaroma tapybos ir fotografijos paroda „Truputis Afrikos“. Joje savo darbus pristato Henrikas Gulbinas, Tadas Karosas, Linas Liandzbergis, Raimondas Savickas ir Arūnė Tornau.

Parodos idėją inspiravo autorių viešnagė Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), o pavadinimą – renginio kuratoriaus Raimondo Savicko senelio, diplomato ir rašytojo Jurgio Savickio kelionių knyga „Truputis Afrikos“.

Gegužės 4 dieną Keiptaune, Pietų Afrikos žydų muziejuje, buvo pristatyta šiuo metu po pasaulį keliaujanti Lietuvos menininkų paroda „Zakhor: Žydiškojo Vilniaus įvaizdžių topografija“. Parodoje Vilnius prisimenamas kaip vienas didžiausių Rytų Europos žydų religinių ir kultūrinių centrų. Menininkai atstovavo Lietuvai iškilmingo atidarymo metu, o vėliau surengė parodos ekskursijas, diskusijų vakarus apie litvakų meną Lietuvoje ir pasaulyje, dalyvavo susitikimuose su lietuvių ir žydų bendruomenėmis Keiptaune.

PAR, jos gaivališka gamta, savita architektūra ir kultūros įvairovė įkvėpė menininkus sukurti naujų kūrinių. Galerijos parodoje vyrauja tapybos ir fotografijos darbai, kuriuose atsiskleidžia Afrikoje surinkti įspūdžiai ir patyrimai. Naujuose kūriniuose žinomi menininkai interpretuoja afrikietiškus motyvus, kartu išlaikydami jiems būdingą kūrybos stilistiką. Parodos lankytojai turės retą galimybę išvysti įspūdingus kadrus – Keiptauną iš paukščio skrydžio, pasaulio gamtos stebuklą – debesyse skendintį Stalo kalną, Pietų Afrikos kopas ir paplūdimius bei kitus laukinės gamtos vaizdus.

„Truputį Afrikos“ Savicko paveikslų galerijoje bus galima pamatyti iki liepos 6 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių