Quantcast

Trečiąkart surengtame dvynių konkurse – stulbinama telepatija

  • Teksto dydis:

Jau trečius metus vykusiame dvynių konkurse „Twins Peak” dvejinosi ir trejinosi – pirmą kartą konkurse dalyvavo ne tik dvynukai, bet ir trynukai.

Į sostinės prekybos ir renginių centro VCUP 5 aukšto renginių erdvę šiandien sugužėjo dvynių ir trynių iš visos Lietuvos – Vilniaus, Kauno, Alytaus, Klaipėdos, Šiaulių, Pasvalio, Plungės, Utenos, Panevėžio, Varėnos, Kaišiadorių ir kitų Lietuvos miestų. Iš viso į konkurso finalinį renginį buvo pakviesta per 30 porų dvynių ir kelios poros trynukų.

Pirmiausia buvo apdovanoti trynukai – daugiausiai balsų internete vykusiuose rinkimuose sulaukė Klyvių šeimyna. Už vienų metukų trynukus Mykolą Rapolą ir Gabrielių balsavo daugiau nei pusantro tūkstančio internautų. Jiems atiteko VCUP įsteigtas prizas, trynukai taip pat apdovanoti kitų rėmėjų prizais.

Antroji vieta atteko 1 metų ir 4 mėnesių trynukams Markui, Matui ir Miglei Liučvaičiams, trečioji – lygai tokio pat amžiaus Joriui, Saulei ir Vakariui Kuzborskiams. Įdomiausia tai, kad šios šeimos susipažino besilaukdamos trynukų ligoninėje, o gimus vaikams visi iki šiol gražiai draugauja, susitinka, dalijasi rūpesčiais, o trynukai dažnai žaidžia kartu.

Renginio vedėjas, TV laidų vedėjas ir muzikantas Giedrius Leškevičius, dvynių šventėje koncertavęs su savo grupe „Joke”, pristatė konkurso komisiją – kolegę TV ir radijo laidų vedėją Daivą Tamošiūnaitę ir menininkę Jūratę Rekevičiūtę. Jų laukė nepaprasta užduotis – įvertinti dvynių gabumus ir nustatyti, kurios dvynių poros yra panašiausios ne išore, bet vidumi, kurie dvyniai yra identiškiausi.

Mažiausiems – iki 3 metukų – dvyniams užduotis buvo lengviausia – jiems tereikėjo iš dėžės su spalvotais kamuoliukais išsitraukti vienodus. Iš daugiau kaip 10 šią užduotį atlikusių porų dvynių, kamuoliukų spalvos sutapo tik keliskart, tačiau visi mažieji dalyviai iš renginio išėjo su dovanomis ir dalyvių diplomais.

Kiek vyresni dvyniai nematydami vienas kito turėjo iš žaislų dėžės išrinkti žaislą savo broliui arba sesei. Pirmos penkios poros dvynių stebino ir tėvelius, ir žiūrovus, ir komisiją – vaikai nė nemirktelėję išsirinkdavo lygiai tokius pačius žaidimus, pvz., konstruktorius „Lego”, lėles, meškiukus, traukinukus, flomasterius.

Įdomiausia užduotis laukė vyriausių 10 porų dvynių – nematydami vienas kito jie turėjo nupiešti tai, ką išsitraukė burtais, pvz., augalą, gyvūną, gėlę, paukštį, mašiną ir t.t.

Komisiją – D.Tamošiūnaitę ir J.Rekevičiūtę nustebino ne tik dvynių telepatinis ryšys, bet ir meniniai sugebėjimai – daugelis piešinių buvo puikūs.

„Kodėl iš visų gyvūnų jos ėmė ir sugalvojo nupiešti būtent dramblius? O šios mašinos nors ir skirtingų spalvų, bet „modeliai” tokie pat ir net langų skaičius toks pat!“ – stebėjosi D.Tamošiūnaitė. „Iš visų medžių pasirinktos būtent eglės – na, gal dėl to, kad Kalėdos? – svarstė J.Rekevičiūtė. – O va kokie vabalai - beveik identiškos boružės!”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima Nutautienė

Rima Nutautienė portretas
Žurnalistai net neįsigilina ir daro drastiškas klaidas... Rima Nutautienė, kažkaip pavirto į Rimą Šidlauskienę. :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių