Quantcast

Trakai sieks ilgiausios polkos rekordo

  • Teksto dydis:

Trakus nepaliauja drebinti Kalėdos. Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, vėl siaus „Trakų – Kalėdų Senelių sostinės“ renginiai.

Užutrakio dvare nuo 12 val. ilgiausios, be jokios pertraukos, grojamos polkos rekordo sieks dvi dešimtys muzikantų. Šokio be pabaigos kibirkštis įžiebs pats Lietuvos vyriausiasis Kalėdų Senelis Kalėda, laisvalaikiu mėgstantis pavirkdyti armoniką. Laukiama ne tik pulko muzikantų, bet ir šokėjų. Ilgiausia polka, kuri galėtų vadintis „Lipk ant sienų“, skardės ir trankysis dvaro karietinėje. 

Popiet, 15 val. Trakų kultūros rūmuose – šokio pasakos „Alisa stebuklų šalyje“ premjera. Šio įspūdingo spektaklio režisierė – Sofiko Lavrukaitis.

„Kalėdos Trakuose prasidėjo dar gruodžio 1-ąją ir šventinių renginių maratonas tęsiasi. Bus tikrai linksma ir susaugusiems, ir vaikams“,– sakė Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, kviesdama į dar vieną jau septintąjį kartą rengiamos „Trakų – Kalėdų Senelių sostinės“ šventės susitikimą.

Kalėdų stebuklai senojoje sostinėje Trakuose virsta tikrove. Tuo Trakuose buvo galima įsitikinti praėjusį savaitgalį. Prie kalėdinės eglės nulieta didžiausia ir sunkiausia šalyje šokolado plytelė! Ji simbolizavo kelią tarp dviejų sostinių Trakų ir Vilniaus –tęsėsi nuo Trakų pilies iki Gedimino bokšto.

Šiam nepaprastam 30 metrų ilgio keliui nulieti prireikė 53,55 kg šokolado. Neįprastą skanėstą „Trakų – Kalėdų Senelių sostinės“ šventės dalyviams dovanojo „AJ šokolado“ vadovas Algimantas Jablonskas. Po to, kai šokoladinis kelias sustingo, jis buvo po gabalėlį išsidalintas ir linksmai suvalgytas.

Be to, Trakuose vyko Kalėdų Senelių suvažiavimas, sukvietęs per 30 Kalėdų Senelių iš visų Lietuvos regionų. Takiečius ir svečius sveikino ne tik Senelis Kalėda, bet ir Taulis papa – gruzinų Kalėdų Senelis. Jis atvyko iš Gruzijos, Telavio, kartu su jaunimo šokių kolektyvu. Kartu linksminosi ir Gruzijos ambasadorė Khatuna Salukvadzė, prie Trakų eglės visiems lietuviškai palinkėjusi šiltų Kalėdų ir Naujųjų metų.

Dvi dienas Trakuose ūžė ir „Kalėdų fabrikas“, kuriame buvo galima susipakuoti Kalėdas, išmokti rišti šiaudinius sodus, pasigaminti atvirukų, dovanėlių iš labai paprastų medžiagų, piešti, susitikti su Kalėdų Seneliu jo rezidencijoje – jaukiame mediniame namelyje. Šventės dalyvius vežiojo kalėdinis traukinukas, mieste veikė amatų mugė.

„Laukia dar viena kalėdinių linksmybių diena. Antrą Kalėdų dieną kviečiu narsiai pakilti nuo gausių šventinių vaišių stalo ir išsikratyti jų perteklių Trakuose“, – linksmai ragino Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas, vienas iš renginio „Trakai – Kalėdų Senelių sostinė“ sumanytojų ir organizatorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jus

jus portretas
esat oligarchiniai arogantiski runkeliniai avinai sokantys pagal valdiniku dudele kurie svaisto pinigus savo bezdzioniskam ivaizdziui patenkinti kuomet kiti neturi ko ir pavalgyti jus dziaugiates su sia /ziniasklaida/ kuri irgi tokia pati /patriotine/ ir prie ko mes prieisim su sitais jusu /dziaugsmais/?.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių