Quantcast

Trakai – pirmi tarp 10 Europos alternatyvaus turizmo vietų

Trakai pelnė pirmąją vietą Europos alternatyvių turizmo vietų dešimtuke, kurį balandžio 15 d. paskelbė populiarus pasaulio keliautojų blogas Tripoto.com.

Įžangoje į geriausių Europos alternatyvių vietų dešimtuką blogas, kuriame viso pasaulio keliautojai dalinasi kelionių įspūdžiais ir geriausiais maršrutais, pažymi: „jei manote, kad Eifelio bokštas yra ne daugiau nei pretenzingas metalo laužas, o BigBenas – laiko švaistymas, tada jums turėtų patikti Tripoto alternatyvus gidas po Europą.“

Pirmoje šio gido vietoje puikuojasi Trakai. Į alternatyvių turizmo vietų penketuką Europoje taip pat pateko Brno (Čekija), Lauterbrunenas (Šveicarija), Roskildė (Danija), ir Halštatas (Austrija). Likusias 5 alternatyvaus turizmo vietas ketinama paskelbti artimiausiu metu.

Valstybinio turizmo departamento (VTD) duomenimis, 12 proc. Lietuvą lankančių užsienio turistų į savo kelionės maršrutą įtraukia ir senąją Lietuvos sostinę Trakus. Pasak VTD specialistų, Trakų kurortinę teritoriją aktyviai lanko ne tik Lietuvoje viešintys europiečiai, bet ir turistai iš tolimų šalių – Japonijos, Kinijos, JAV.

Trakuose turistus žavi viduramžių pilis ir joje rengiami festivaliai, vandens pramogos, Užutrakio dvaro sodyba, karaimų kultūra ir patiekalai.  

Tripoto.com Trakus aprašo kaip miestelį prie ežerų, kuris keri ramiais vandenimis ir nuostabiais saulėtekiais.

„Įspraustas tarp dviejų ežerų, automobiliu lengvai pasiekiamas iš Lietuvos sostinės Vilniaus, šis pilių ir medinių trobelių klasteris – lengvas vietinių pabėgimas iš miesto. Regionas yra Trakų istorinio nacionalinio parko saugoma teritorija – viena nedaugelio vietų, kurioje gali žvilgtelėti į karaimų kultūrą.“ 

Tuo pačiu Tripoto.com pažymi, kad Europa – tai ne tik Paryžius ar Roma. Geriausiai Europos dvasią, anot keliautojų blogo, atskleidžia mažos, dažnai į tipinius turistų maršrutus net nepakliūvančios vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių