Quantcast

Teatro saloje – juodosios komedijos „Vienarankis iš Spokano“ premjera

  • Teksto dydis:

Užupio dramos teatras pirmą kartą Lietuvoje pristato spektaklį pagal Martin McDonagh pjesę „Vienarankis iš Spokano“.

Tai pasaulinio pripažinimo sulaukęs airių dramaturgas, prilygstantis šių laikų Williamui Shakespeare'ui. Dramaturgo, scenaristo M.McDonagh pjesės tapo tikra XXI a. sensacija.

Premjera – džiugi naujiena tiek teatro pasaulyje, tiek žiūrovams, nes pagal M. Makdonako kūrybą Lietuvoje statyti tik du spektakliai – „Pagalvinis“ ir „Luošys iš Ainišmano salos“.

Užupio dramos teatras pristato juodosios komedijos žanrą. Spektaklis pribloškiantis, įtraukiantis, nesibaigianti meilės ir neapykantos kova. Puikus aktorių darbas prisodrintas juodojo humoro, mistikos ir siaubo bei laukimo nuotaikos.

Pagrindinis spektaklio veikėjas Vienarankis prarado gyvenimo džiaugsmą, kai po traukinio avarijos jam buvo amputuota ranka. Vienintelis jo tikslas – turėti naują ranką, už kurios radimą jis siūlo premiją. Norėdami pasipelnyti narkotikų prekeiviai Tobis ir Merlina bando apgauti Vienarankį, atnešdami jam iš muziejaus pavogtą ranką. Tačiau Vienarankis ne iš tų, kuriuos galima pykdyti. Jis – nesukalbamas, užsispyręs, nenuspėjamas, gąsdinantis.

Spektaklio režisierė – Rita Urbonavičiūtė. Spektalyje vaidina Linas Barauskas, Saulius Čėpla, Laura Jakštytė, Povilas Liubinas.

Premjera – birželio 29 d. 19 val. Teatro saloje (S. Stanevičiaus g. 24, Vilnius)

Bilietus rezervuoti galima telefonu nr. +370 614 43997 arba el. paštu info@uzupioteatras.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių