Quantcast

Tarptautinės senjorų dienos proga Vilniuje – mezgimo varžybos

  • Teksto dydis:

Tarptautinės senjorų dienos proga prekybos tinklas „Iki“ vienoje Vilniaus parduotuvių surengė greitojo mezgimo varžybas. Savo pirkėjus senjorus prekybos tinklas kvietė pasivaržyti, kuris jų per tris minutes grojant liaudies muzikos kapelai išmegs daugiausia akių. Varžybose dalyvavo šešios senjorės iš Vilniaus, tarp jų – ir žinomo aktoriaus Daliaus Mertino mama Elena. Nugalėtoja tapo vilniškė Danguolė Kasperavičienė, kuri suspėjo per tris minutes išmegzti beveik 150 akių.

Grojant kapelai „Bičiuliai“ šešios moterys laisvuoju stiliumi mezgė penkiolika akių. Prireikė net dviejų varžybų turų ir kelių pratęsimų, kol paaiškėjo, kurios trys dalyvės mezga sparčiausiai ir lieka varžytis dėl pagrindinių prizų – 150, 100 ir 50 litų dovanų kortelių. Po dar vienos kovos pirmosios vietos laimėtoja tapo Danguolė Kasperavičienė iš Vilniaus, kuri sakėsi mezgimą labai mėgstanti ir yra apmezgusi visą šeimą. Renginio metu ji taip pat buvo pasipuošusi savo megztu šaliu ir demonstravo savo rankų darbo dėklą mobiliajam telefonui.

Antrąją vietą, atsilikusi vos keliomis mezginio akimis, užėmė ir 100 litų vertės „Iki“ dovanų kortelę laimėjo žinomo aktoriaus Daliaus Mertino mama Elena Mertinienė. Išgirdusi renginio anonsą ji užsuko tik jo pasižiūrėti, tačiau atėjusi nusprendė ir sudalyvauti mezgimo varžybose. Moteris prisipažino nemezgusi jau dešimtį metų, tačiau tai nesutrukdė jai puikiai pasirodyti varžybose ir nurungti kitas keturias jų dalyves.

Trečioji vieta ir 50 litų vertės dovanų kortelė atiteko Eleonorai Gužienei iš Vilniaus, kuri taip pat prisipažino jau ilgokai nemezgusi, nors savo megztus daiktus vis dar nešiojanti. Visos šešios dalyvės taip pat gavo paskatinimo prizus – įvairių gėrybių iš prekybos tinklo krepšius, taip pat varžybų metu mezgimo priemones – kaip paskatinimą ir toliau nenustotų praktikuoti mezgimo.

Pasaulinę senjorų dieną Jungtinių tautų Generalinė asamblėja paskelbė 1990 metais, šiemet ji minima jau 23-iąjį kartą. Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į garbaus amžiaus žmonių gyvenimo sąlygų gerinimo, sveikatos stiprinimo galimybes, užimtumą, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių