Quantcast

Svetingas savaitgalis – istorinėse Vilniaus parodose

  • Teksto dydis:

Lapkričio 26 d. baigiamos rodyti didelio populiarumo sulaukusios Nacionalinės dailės galerijos (NDG) rudens sezono parodos: „Académie de Vilna – Vilniaus piešimo mokykla (1866–1915)“ ir „Vilnius. Topophilia. Vilniaus vaizdai iš advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ kolekcijos“.

Parodose pristatomos meno kūrinių kolekcijos pasakoja apie Vilniaus miestą kaip neišsenkantį vizualinių inspiracijų šaltinį ir kaip unikalų meninio švietimo centrą, XIX a. pabaigoje traukusį viso regiono jaunuolius studijuoti dailės pradmenų.

Vilniaus piešimo mokyklos 150-ąsias įkūrimo metines mininčioje parodoje galima išvysti tokių pasaulinio garso menininkų, kaip Chaimas Soutine`as, Pinchus Krémègne`is, Michelis Kikoine`as, Schraga Zarfinas ir kitų autorių darbus. Kitoje Vilniaus ikonografiją apžvelgiančioje ekspozicijoje – reti Lietuvos ir užsienio dailininkų sukurti Vilniaus vaizdai iš advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ rinkinio.

Kviesdama suskubti apsilankyti parodose, lapkričio 24–26 d. NDG skelbia svetingą savaitgalį su edukacine programa, 20 centų kainuosiančiu bilietu ir dovanomis NDG „Instagram“ paskyros sekėjams. Svetingo savaitgalio programoje numatytos nemokamos ekskursijos po parodas ir edukaciniai užsiėmimai.

Svetingo savaitgalio renginių programa:

Lapkričio 25 d., šeštadienį:

12 val. kūrybinės dirbtuvės vyresnių klasių moksleiviams ir suaugusiems parodoje „Académie de Vilna – Vilniaus piešimo mokykla (1866–1915).“

14 val.  nemokama ekskursija po parodą „Vilnius. Topophilia. Vilniaus vaizdai iš advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ kolekcijos ” su kuratore Laima Laučkaite.

Lapkričio 26 d., sekmadienį:

11 val.  nemokama ekskursija po parodą „Vilnius. Topophilia. Vilniaus vaizdai iš advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ su NDG gidu.

14 val. nemokama ekskursija po parodą „Académie de Vilna – Vilniaus piešimo mokykla (1866–1915)“ su NDG gidu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių