Quantcast

Šv. Jonų bažnyčioje gaus „Vargonai Lietuvos ateičiai“

  • Teksto dydis:

Didinga Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčios erdvė, skambūs vargonai ir puiki akustika - įkvėpimo šaltinis kiekvienam vargonininkui, todėl būtent čia lapkričio 11 d. 18.00 val. vyks Nacionalinės vargonininkų asociacijos (NVA) meistriškumo kursų vargonininkams ir bažnyčios muzikams „Vargonai Lietuvos ateičiai“ uždarymo koncertas.

Kaip pasakojo NVA valdybos narė ir kursų koordinatorė Agnė Petruškevičiūtė, meistriškumo kursai vyks Vilniaus arkikatedroje bazilikoje, Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje ir VU Auloje.

„Šios kūrybinės dirbtuvės apims platų prioritetinių vargoninių disciplinų spektrą, juose bus gilinamasi į įvairias vargonininkams aktualias temas.“ - teigė bažnytinės muzikos kokybe besirūpinanti menininkė.

Anot vargonininkės, kursų dalyviai turės galimybę panagrinėti liturginio repertuaro specifiką ir praturtinti jį tinkamomis giesmėmis ir soliniais vargonų kūriniais, susipažinti su grigališkojo choralo panaudojimu šiandienos liturgijoje, darbo su bažnytiniu choru ypatumais, gauti kūrinių harmonizavimo ir aranžavimo pagrindus bei žinių apie vargonų sandarą ir savarankišką smulkių gedimų taisymą.

Pasak A. Petruškevičiūtės, po intensyvių dviejų dienų kursų vargonininkai sieks pasidalinti su visais klausytojais, kokios gražios ir taurios muzikos supami jie gyvena kasdien.

„Kursų uždarymo koncerto programa sudaryta taip, kad galėtų dalyvauti visi kursų dalyviai, atvykę į Vilnių iš visos Lietuvos. Greta vargoninės muzikos, kurią atliks vargonininkai G. Baltakytė, P.Grigonis, E. Rudokaitė ir kiti, koncertui ketinama suburti ir ekspromtinį kursų dalyvių chorą, kuris atliks keletą chorinių kūrinių.“ - mintimis dalinosi Vilniaus arkikatedros bazilikos ir Vilniaus Šv. Teresės bažnyčios vargonininkė.

Programoje skambės J.S. Bacho/A. Vivaldi, J. Pachelbelio,  L. Vierne, V. Miškinio, M. Praetorijaus,  L.Cordin ir kitų kompozitorių kūriniai.

Bilietai parduodami bilietai.lt ir prieš renginį renginio vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių