Quantcast

Sporto sekmadienių virtinę sostinėje vainikavo dviračių paradas

Sekmadienį Vilniaus Gedimino prospektą užtvindė „Puoštų dviračių paradas“, vainikavęs „Sekmadienio – sporto dienos“ vasaros renginių ciklą.

Sekmadienį Vilniaus Gedimino prospektą užtvindė „Puoštų dviračių paradas“, vainikavęs „Sekmadienio – sporto dienos“ vasaros renginių ciklą.

Dviračių puošybos dirbtuvės

Nuo gegužės pradžios šis VŠĮ „Sveikas miestas“ projektas „Sekmadienis – sporto diena“ kvietė visus vilniečius ir miesto svečius sportuoti, išbandyti naujas veiklas, susipažinti su aktyvaus laisvalaikio galimybėmis Vilniuje. Gausaus dalyvių būrio, nepaisant prapliumpančio lietaus, sulaukta ir paskutinį sekmadienį.

Renginys prasidėjo V.Kudirkos aikštėje kūrybinėmis dirbtuvėmis „Išrask savo dviratį“, kur rinkosi mažieji vilniečiai su tėvais bei, padedami Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) meninių veiklų vadovų, ėmėsi savo dviračių puošybos. Dekoras buvo pats įvairiausias – nuo spalvingų rudeninių lapų ir balionų iki karpinių, piešinių ir blizgančio popieriaus. Puošti dviračių iš anksto buvo užsiregistravę apie 150 vaikų, kurie, baigę darbą, popietę sudalyvavo „Puoštų dviračių parade“.

Sekmadienį atgyjantis prospektas

Vienas iš renginio organizatorių ir VŠĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas „Vilniaus dienai“ sakė, kad Gedimino prospekte vykęs projektas „Sekmadienis – sporto diena“ sulaukė didelio pasisekimo. Ypač „gyvi“ buvo birželio sekmadieniai, kuomet daugelis sporto klubų dar nebuvo pradėję rengti stovyklų, o vilniečiai dar neatidarę vasaros atostogų sezono. Vasarą lankytojų, norinčių pasportuoti, išmėginti sporto šakas taip pat netrūko, noriai prisijungdavo ir turistai.

„Ypač populiarus buvo stalo tenisas – stalai nuolat užimti, laukiančių eilė, taip pat tenisas, kovos menų treniruotės. Prie pilvo šokių trenerės prisijungdavo drąsesnės merginos, o vaikinai, vyrai tik stebėdavo, įvairius kovos menus ar tiesiog pratimus, pasivartymus ant minkštų čiužinių ypač mėgo vaikai. Bet apskritai visos pristatomos sporto šakos atrado savo gerbėjų, nebuvo taip, kad kažkuri nesulauktų susidomėjimo ar aikštelė būtų tuščia. Labai džiaugiuosi šita akcija, mano, kaip vadovo, lūkesčiai patenkinti su kaupu, tikiuosi, miestiečių taip pat“, – pasakojo M.Paulauskas.

Laukia ir sporto mugė

VŠĮ „Sveikas miestas“ direktorius sakė, kad būtent žmonių džiaugsmas įkvėpė stengtis ir suteikė jėgų. „Pagalvodavau – vėl sekmadienis, darbas, bet kai pamatydavau, kaip žmonės laukia to sportiško sekmadienio, kaip šypsosi vaikai, suprasdavau, kad ne veltui stengiamės“, – atviravo renginio organizatorius.

Jį džiugina, kad prie įvairių „Sveiko miesto“ iniciatyvų prisijungia vis daugiau vilniečių, norinčių gyventi aktyviau, o kai kurie sporto klubai prisipažįsta nenorintys daugiau reklamos, nes ir taip sulaukė klientų antplūdžio. „Tendencija tokia, kad per pastaruosius kelerius metus miestiečiai pradėjo labiau rūpintis savimi, nori sportuoti, ieško sau tinkamo užsiėmimo, klubuose atsiranda naujų žmonių“, – dėstė M.Paulauskas. Jis patikino, kad vilniečių užsidegimas sportuoti skatina planuoti sportiškų sekmadienių ciklą ir kitais metais.

O tikruoju baigiamu „Sekmadienio – sporto dienos“ akcentu laikoma rugsėjo 28 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti „Vilniaus sporto mugė 2013“. Ja siekiama supažindinti kuo daugiau vilniečių ir miesto svečių su įvairių sporto klubų, būrelių veikla. Vaikai galės išbandyti patikusių būrelių veiklas, o tėvams į visus klausimus atsakys patyrę specialistai, sporto mokyklų vadovai, treneriai ar specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių