Quantcast

Sostinės naktinį gyvenimą sudrebins sunkusis metalas

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį Vilniuje įvyks ekstremalios muzikos festivalis „Armageddon Descends“. Šiurkštų metalą ir atšiaurią elektroninę muziką jungiančiame gyvos muzikos renginyje pasirodys net dvylika projektų. Daugiau nei pusę programos sudaro kviestinių užsienio svečių koncertai.

„Didžiausio lankytojų dėmesio prie pagrindinės scenos tikimąsi sulaukti per grupių „Mgła“ ir „Acherontas“ pasirodymus. Abi šios grupės yra minimos kaip vienos iš įtakingiausių dabartinių Lenkijos ir Graikijos „black metal“ grupių. Festivalyje pasirodys dar viena graikų grupė „Embrace of Thorns“, grojanti brutalų metalą. Pastarosios įrašus leidžia žinoma JAV muzikos leidykla „Nuclear War Now!“, – pasakoja vienas iš festivalio organizatorių Dainius Prakapavičius.

Simbolinį festivalio jubiliejų pažymės grupės „Bestial Raids“ (black metal) pasirodymas. Šios grupės kūrinys „Armageddon Descends“ įkvėpė organizatorius sukurti tokio paties vardo festivalį. Šįkart „Kablyje“ pasirodys ir dvi lietuvių metalo grupės: kauniečiai „Crypts of Despair“ (death metal) ir „Erdve“ (experimental black/hardcore) iš Vilniaus. Pranešama, kad abi tautiečių grupės renginio metu pristatys savo debiutinis albumus.

„Antroji festivalio salė skirta sunkiajai elektroninei muzikai. Čia pasirodys trys užsienio svečiai ir trys lietuviai. Pagrindinis šios salės atlikėjas – švedas Henrik Björkk, tikra Skandinavijos scenos legenda, žinoma pseudonimu Nordvargr.“, –prideda organizatoriai. Čia taip pat pasirodys Prancūzijos „dark ambient“ atlikėjas Treha Sektori, su „post-industrial“ garsais supažindins Londone reziduojantis korėjietis Am Not, kūrėjai iš Lietuvos – „Pogrom“ (power electronics), „Oorchach“ (tribal industrial) ir „Karkasas“ (post-industrial).

Vienas iš „Armageddon Descends“ išskirtinumų – didelis dėmesys meno tarpdiscipliniškumui. Kasmet organizatoriai renginio metu pristato skirtingas vizualiųjų menų parodas. Šiemet pirmąjį kartą savo parodą čia pristatys svečias iš užsienio – italas Paolo Girardi garsėjantis Renesanso stiliaus freskų tapybą. Jo darbus galima išvysti ne tik Italijos bažnyčiose, bet ir ant garsių metalo grupių albumų viršelių visame pasaulyje.

Penktąjį kartą į miesto festivalį kviečia organizacija „Nekrokatarsis“. Išankstinių bilietų kaina 28 eurai. Bilietų kaina festivalio metu – 33 eurai. Nepilnamečiai į renginį įleidžiami su suaugusiojo palyda. Festivalis įvyks kultūros bare „Kablys“, Kauno g. 5, Vilniuje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių