Quantcast

Sostinės meras pakvietė vilniečius į didžiausią rudens kino šventę

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniuje atidarytas 14-asis Europos šalių kino forumas „Scanorama“.

Į lapkričio 3-20 dienomis vyksiantį kino festivalį kino mylėtojus iš visos Lietuvos pakvietė sostinės meras Remigijus Šimašius. Šių metų festivalio repertuare – daugiau nei šimtas žiūrovų emocijas žadinančių filmų, susitikimai su režisieriais, kūrybinės dirbtuvės ir daug kitų pramogų kino mylėtojams.

„Noriu padėkoti „Scanoramos“ direktorei Gražina Arlickaitei už tai, kad ji jau keturiolika metų organizuoja šį festivalį. Organizatoriai dažnai mėgsta sakyti, kad mes nepataikaujame žiūrovams: kokį gerą filmą žiūrėti ar kaip jį išsirinkti. Akivaizdu, kad vis daugiau vilniečių ateina pažiūrėti filmų ir nenusivilia, nes kiekvienais metais atranda vis naujų dalykų. Tad visiems noriu palinkėti gero festivalio“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Šiemet festivalis žiūrovus pasitinka pakeitęs savo įvaizdį ir siekia galutinai įtvirtinti dar 2009 metais pasirinktą festivalio raidos kryptį – rodyti ne tik Šiaurės šalių kiną, bet kultūriškai kirsti visą Europą nuo Šiaurės iki Pietų.

Europos šalių kino forumą „Scanorama“ nuotaikingai atidarė šmaikšti santykių drama „Šeimos šventė“ (Ernelláék Farkaséknál, 2016). Karlovi Varų kino festivalyje geriausiu filmu pripažintoje ir Krištolinį gaublį pelniusioje dramoje pasakojama apie jauną vengrų šeimą, kurios kasdienybę sudrumsčia netikėtai į namus pasibeldę giminaičiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių