Quantcast

Sostinės centre pražydo keramiko V. Pukevičiaus kūriniai

  • Teksto dydis:

Šią savaitę vieną kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ parduotuvių papuošė Lietuvoje ir užsienyje populiarėjančio keramiko Valdo Pukevičiaus kūriniai. Jauno menininko kurtos gėlių bei gyvūnų piešiniais margintos lėkštės joje bus eksponuojamos iki rugsėjo mėnesio. Praeiviai šią ekspoziciją gali išvysti parduotuvės vitrinoje, sostinės Vilniaus gatvėje.

„Meno kūriniai vis dažniau eksponuojami ne tik galerijose, bet ir vis įvairesnėse miesto erdvėse. Tai suprasdami, esame atviri partnerystei su jaunais šalies kūrėjais ir stengiamės suteikti jiems galimybę savo kūrinius eksponuoti kuo platesnei auditorijai. Turėdami galimybę pasiūlyti naują ir kiek netradicinę ekspozicijos vietą pačiame miesto centre, nusprendėme šią idėją įgyvendinti drauge su sparčiai populiarėjančiu keramiku“, – sakė kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ marketingo projektų vadovė Indrė Pelėdaitė.

Iš kitų šalies kūrėjų Valdas Pukevičius išsiskiria tradicinei lietuvių keramikai nebūdingomis spalvomis ir raštais. Jo kurtos lėkštės ir puodeliai gausiai dekoruoti gamtos motyvais, juose vyrauja gėlių bei gyvūnų elementai. Šiuo metu Vilniuje kuriantis ir Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre dėstantis V. Pukevičius yra pristatęs jau penkias autorines parodas. Be to, šiemet jis tapo vienu iš keturių šalies kūrėjų, kuriems buvo suteikta galimybė savo darbus eksponuoti geriausius Europoje keramikus pristatančioje parodoje "European Ceramic Context 2014".

„Šiuolaikinis menas dažnai siejamas su minimalistine estetika, vis tik savo kūryboje renkuosi šiam amžiui mažiau būdingus gėlių, paukščių, gyvūnų elementus. Kiekviena mano sukurta lėkštė yra tarsi savitas pasaulis, turintis savitą istoriją, kurioje pražysta rožės ar auga pomidorai. Nors kai kurių menininkų kūriniai gimsta iš neigiamos patirties, pats kuriu vedamas džiaugsmo, todėl ir darbuose vyrauja ryškios spalvos“, – sakė keramikas V. Pukevičius.

Šiuo metu vienoje sostinės centre įsikūrusios kosmetikos ir parfumerijos parduotuvės „Douglas“ vitrinoje eksponuojama 10 V. Pukevičiaus sukurtų lėkščių. Beje, ekspozicijų erdve šios parduotuvės vitrinos tampa jau nebe pirmą kartą. Pavasarį vykusios „Dizaino savaitės“ metu joje buvo eksponuojamos inovatyvaus meno kūrėjos dizainerės Milenos dekoratyvinių pagalvėlių kolekcija „Skraiduoliai“. Taip pat šios parduotuvės vitrinoje praeiviai galėjo apžiūrėti ir lietuvių prekės ženklo „Second Me“ rankų darbo drabužius.

Pasak „Douglas“ marketingo projektų vadovės I. Pelėdaitės, glaudžiai bendradarbiauti su jaunaisiais šalies kūrėjais tinklas tikisi ir ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių