Quantcast

Šokio spektaklyje – 12 brolių, juodvarniais lakstančių

Tarptautinę teatro dieną bus paskelbta, kas gus apdovanojimus už geriausius scenos darbus – „Auksinius scenos kryžius“. „Šokio“ teatre ta proga pristatoma modernaus šokio premjera „Juodvarniai“.

Spektaklio choreografė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, rengianti būsimuosius šiuolaikinio šokio atlikėjus, teigia kaip išbandymą auklėtiniams parinkusi pasaką apie 12 brolių, juodvarniais lakstančių. 

    „12 brolių, juodvarniais lakstančių man labai atskleidė kelionės momentą. Ir juolab kad kalbame apie paukščius, kurie yra migruojantys“, – pasakoja choreografė L. Puodžiukaitė-Lanauskienė

Kitaip, nei klasikiniame balete, čia šokėjams suteikta laisvė improvizuoti scenoje. Tam padeda ir Steve`o Reicho muzika. Valandą trunkantis yra spektaklis skirtas paaugliams, studentams. Šokio technika – sudėtinga, bet, pasak choreografės, ne mažesnis iššūkis jauniems šokėjams yra ir suteikta improvizacijos laisvė.

„Tai yra pirmas spektaklis šioje mokykloje tik šiuolaikinio šokio specializacijos mokiniams, jų jau yra gana daug, pati specializacija prasidėjo prieš penkerius metus, taigi jiems tai yra svarbu, nes tai yra spektaklis, pastatytas pagal jų galimybes, bet kartu ir bandant praplėsti jų galimybes“, – sako choreografė.

Spektaklio „Juodvarniai“ premjera vyks šeštadienį Vilniuje, Nacionalinės Čiurlionio menų mokyklos „Šokio“ teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių