Quantcast

Sostinėje skambės japoniška muzika

Jau penktą kartą Vilniuje skambės didžiausias Baltijos šalyse tradicinės ir šiuolaikinės japonų kultūros festivalis "nowJapan". Rugsėjo 10–15 d. vyksiantis festivalis kvies dalyvauti ne tik įvairiuose koncertuose, bet ir menininkų parodose, paskaitose, kūrybinėse dirbtuvėse.

Festivalyje bus galima išgirsti eksperimentinės ir klasikinės Japonijos muzikos garsus. Festivalio atidarymo koncerte antradienį Šv. Kotrynos bažnyčioje bus galima pasinerti į Japonijos egzotika alsuojantį džiazą, atliekamą japonų pianisto Yuki Deai. Taip pat bus galima išgirsti jaunojo japonų dainininko Hideki Sakomizu akustine gitara akompanuojamas melodijas.

Vieną iš festivalio dienų vyks "Pecha Kucha". Šis Lietuvoje mažai kam pažįstamas pavadinimas reiškia "trumpą pasiplepėjimą". Jo metu apie Tekančios Saulės šalį pasakos meno atstovai, keliautojai, verslininkai, muzikantai.

Paskutinę festivalio dieną vyks kasmet didžiausio festivalio lankytojų dėmesio sulaukiantis Japonijos populiariosios kultūros fenomenas – persirengėlių konkursas "Cosplay". Jame varžosi ir išradingus kostiumus demonstruoja dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir čia atvykę užsienio svečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių