Quantcast

Šiųmetinėje jubiliejinėje „Fejerijos“ fiestoje – dar daugiau ugnies

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 21 d., šeštadienį,  Vingio parke nugriaudės 5-asis, jubiliejinis, fejerverkų festivalis "Vilniaus fejerija 2013".

Šiemet pirotechnikos profesionalai "Blikas" švenčia 20-metį ir festivalio bei savo veiklos jubiliejaus proga žiūrovams pristato ne trijų, kaip įprasta, o keturių  komandų konkursinius pasirodymus.

Šių metų konkursinėje programoje dalyvaus geriausi iš geriausių – praėjusių fejerijų nugalėtojai, kurie kovos dėl nugalėtojo titulo šiame  jubiliejiniame festivalyje:

•         SVETKU AGENTŪRA (Latvija)
•         GROM ZBIG (Lenkija)
•         MIRNOVEC (Kroatija)
•         S-PIRO (Lenkija).

Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarys trys dalys: pirmojoje – komandos kurs fejerverką pagal tą pačią muziką – Gioachino Rossini  operos „Vilhelmas Telis“ uvertiūros fragmentą. Ši rungtis žiūrovams parodys,  kaip fejerverkų meistrai interpretuoja skambant tai pačiai muzikai. Antrojoje – kiekviena komanda parodys fejerverką pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą,  trečiojoje bus rodoma fejerverkų programa pagal laisvai pasirinktą muziką.

Vakarą vainikuos renginio organizatoriaus, pirotechnikos profesionalų įmonės BLIKAS fejerverkas. Iki sutemų žiūrovus linksmins grupė BIPLAN. Festivalį sveikins estrados legenda Stasys Povilaitis.

Fejerverkų festivaliai "Vilniaus fejerija" tai – Lietuvoje ir visame Pabaltijyje unikalūs renginiai, kurie vyksta tik kartą metuose ir kasmet vis labiau žavi publiką.

Įspūdingus jubiliejinio fejerverkų festivalio prizus iš stiklo, metalo ir gintaro sukūrė garsus stiklo menininkas Remigijus Kriukas. Tai – masyvios,  gintaro atspalvio ir lieto stiklo formos,  puoštos  fejerverkus menančiais ornamentais. „Grand Prix“ išsiskiria dydžiu ir natūralaus gintaro akcentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių