Quantcast

Šeštadienį Vilniuje skambės romantiška Y. Tierseno muzika

  • Teksto dydis:

Jau rytoj, kovo 7 d. Vilniuje, naujoje „Compensa“ koncertų salėje, pirmą kartą mūsų šalyje savo pasirodymą surengs žymus prancūzų kompozitorius, multiinstrumentalistas Yannas Tiersenas su grupe.

Jau rytoj, kovo 7 d. Vilniuje, naujoje „Compensa“ koncertų salėje,  pirmą kartą mūsų šalyje savo pasirodymą surengs žymus prancūzų kompozitorius, multiinstrumentalistas Yannas Tiersenas su grupe. Akivaizdu, kad šis menininkas yra labai laukiamas Lietuvoje – į koncertą yra išpirktos visos sėdimos vietos, tačiau prekyboje vis dar liko vienas kitas stovimas bilietas.

Koncerto pradžioje pasirodys Y.Tierseno prodiusuojama jauna atlikėja Tiny Feet, pamažu populiarėjanti ne tik Prancūzijoje, bet ir už jos ribų. Pats Yannas žada groti apie dvi valandas ir ne tik pristatyti publikai savo naują albumą „Infinity“, bet ir atlikti visiems gerai žinomas kompozicijas iš kino filmų „Amelija iš Monmartro“, „Good Bye, Lenin!“ ir kitų.

Y.Tiersenas ir jo 16-likos žmonių muzikantų ir techninio personalo komanda keliauja komfortabiliu autobusu, kuriame yra įrengtos miegamosios vietos ir erdvi poilsio zona. Kartu keliauja sunkvežimis su visa koncertui reikalinga garso ir apšvietimo įranga. Vakar grupė koncertavo Taline, šiandien vakare jų laukia Rygos publika, o jau šeštadienio ryte artistai atvyks į Vilnių. Įmantrių reikalavimų organizatoriams grupė nepateikė, tačiau prašė skirti ypatingą dėmesį maitinimui – kolektyve yra ne tik vegetarų, bet ir žaliavalgių.

Įdomesni faktai apie Y.Tierseną

•  „Amelijos iš Monmartro“ garso takelio klausytojų kiekis Youtube portale skaičiuojamas dešimtimis milijonų kartų;

• Kasmet „Google“ interneto paieškos svetainėje Yanno Tierseno vardą įveda daugiau kaip 5 mln. žmonių;

• Po „Amelijos“ parodymo Japonijoje ir kitose Rytų šalyse, tėvai pradėjo vadinti naujagimius Y.Tierseno dainų pavadinimais;

• 90 proc. žmonių turi muzikanto įrašus savo kolekcijose, bet nežino, kad jų autorius yra Y. Tiersenas;

• Pastaruoju metu Y.Tiersenas intensyviai koncertuoja, pristatydamas savo naujajį albumą „Infinity“. Ir beveik visi jo koncertai – anšlaginiai, į kuriuos bilietai išperkami vos per 5 minutes.

Koncertas įvyks 2015 m. kovo 7 d. „Compensa“ koncertų salėje (Kernavės g. 84, Vilnius, priešais PC „Ozas“)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių