Quantcast

Seime – V. Adamkaus 90-mečiui skirta paroda

  • Teksto dydis:

Antradienį Seimo Vitražo galerijoje atidaryta dvi kadencijas Lietuvos prezidento pareigas ėjusio Valdo Adamkaus 90-mečiui skirta paroda.

„Mano gyvenimo kelias labai ilgas. Kaip ir visų gyvenime buvo ir nuopolių, ir pakilimų, ir džiaugsmo, ir skausmo, ir nusivylimų. Bet ne dienų skaičius, ne metų skaičius nustato žmogaus amžių. Man atrodo, kad vertindamas nueitą kelią, žiūrėdamas atgal, pats savęs paklausi, ar gali teigiamai pasakyti, ar padariau viską, padariau geriausiai ne tik iš savo pusės žiūrint, bet ir kitų žmonių vertinime“, – antradienį Seime žurnalistams sakė prezidentas.

Surengtą parodą jis vadino malonia sujaudinusia staigmena.

„Žvelgi į tą nueitą kelią ir negali patikėti, kad prabėgo dešimt metų tarnyboje, dirbant kartu, lankantis visur“, – teigė V.Adamkus

Parodoje „Mano šalies prezidentas“ eksponuojami fotografo iš Tauragės Renaldo Malycho darbai.

Dauguma parodoje eksponuojamų nuotraukų niekur nepublikuotos. Jose – V.Adamkaus susitikimai su Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu George Bushu (Džordžu Bušu), Didžiosios Britanijos karaliene Elžbieta II, Japonijos imperatoriumi Akihito ir imperatoriene Michiko, kt.

„Vartant prieš dešimtmetį darytas nuotraukas istorijos atspalviai sušvinta naujai, pasąmonėje atgimsta garsai, kvapai, ten pasakytos kalbos. Pamenu, su kokiu pakylėjimu prezidentas vykdavo į svečias šalis ir su kokiu susirūpinimu grįždavo į gimtinę, kurioje netrūko politinių intrigų, ginčų ir rietenų. Nepaisant to, mūsų šalis aktyviai yrėsi užsibrėžto tikslo link – tapo NATO ir Europos Sąjungos nare, tarptautinėje arenoje buvo ne pasyvi klausytoja, o aktyvi diskusijų ir sprendimų priėmimo dalyvė“, – teigė R.Malychas.

V.Adamkus gimė 1926 metų lapkričio 3 dieną Kaune. Per Antrąjį pasaulinį karą 1944 metų liepą jis su tėvais nuo Raudonosios armijos pasitraukė į Vokietiją. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, su žmona Alma grįžo į Lietuvą.

Prezidento pareigas V.Adamkus ėjo 1998 – 2003 metais ir 2004 – 2009 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joo

joo portretas
tapkes eksponuos ?:)

Irena

Irena portretas
Nuostabus žmogus ir Prezidentas iš didžiosios raidės,geros sveikatos.

Zita

Zita portretas
Sveikatos dideles sitam lietuvos sviesuoliui ziuriu ir negaliu atsidziaugti jo stiprybe ir didele meilia lietuveliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių