Quantcast

Saulėtą „Sodo kraitę“ išmargino piešiniais

Penktadienį prasidėjusios kasmetinės augalų mugės „Sodo kraitė“ lankytojus šeštadienį džiugino saulė. Antrąją renginio dieną netrūko sodinukais nešinų miestiečių ir šurmuliuojančių vaikų.

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje bei Vilniaus gatvėje įsikūrusi rudens mugė „Sodo kraitė“ net kelioms dienoms sudrumstė eismą. Tačiau šeštadienį sostinės gyventojus lepinusi saulė daugelį kvietė pasivaikščioti ir apsirūpinti mugėje siūlomomis gėrybėmis ar tiesiog iš prekeivių išgirsti naudingų sodininkystės patarimų.

Mažieji ir vyresni meno mėgėjai džiaugėsi Vilniaus mokytojų kiemelyje eksponuojama sostinės ikimokyklinių įstaigų  vaikų ir mokytojų suorganizuota paroda „Skulptūros iš rudens gėrybių“. Iki spalio 10 d. vyksiančioje parodoje – iš natūralių medžiagų vaikų kurtos rudeniškos bei nuotaikingos ekspozicijos.

Ko gero svarbiausia šeštadienio „Sodo kraitės“ dalimi tapo mokytojų kiemelyje įvykęs vaikams skirtas „Mini Cooper“ automobilių pleneras-piknikas. Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos suorganizuotame originaliame plenere vaikai buvo kviečiami dažais piešti tiesiog ant „Mini Cooper“ markės automobilių.

Vienas šio smagaus projekto organizatorių, Mini automobilių klubo narys Jurgis Šeika sakė, kad neplanuotai prie automobilių plenero prisidėjo ne tik dailės mokyklos mokiniai, bet ir dauguma „Sodo kraitės“ lankytojų.

„Kadangi mūsų automobiliai yra nestandartiniai, o vairuotojai dažnai yra kūrybingi meno žmonės, pavyzdžiui, architektai, mums norėjosi savo kūrybine laisve pasidalinti. Iniciatyva tokia, kad tais automobiliais džiaugtumėmės ne tik mes, bet ir aplinkiniai“, - sakė J. Šeika.

Pasak jo, tai buvo tarsi alternatyva gražiai uždaryti šiltąjį sezoną, mat daugelis klasikinių automobilių žiemą nevažinėja. Todėl klubo nariai pasinaudojo proga ir vaikams pateikė spalvingus „molbertus“, ant kurių šie galėjo išlieti savo kūrybines idėjas.

Iš viso smagiame renginyje dalyvavo apie 20 „Mini cooper“ automobilių: pagamintų tiek prieš 30-40 metų, tiek visiškai naujų, į gatves išriedėjusių vos prieš keletą metų. 
Vėliau vaikų rankomis išpuošti automobiliai išriedėjo ir į sostinės gatves.


Šiame straipsnyje: mugėrenginysVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių