Quantcast

„Saulės kliošas“: kad mus išgirstumėte, pakilkite nuo sofų!

  • Teksto dydis:

Jau 17 metų Lietuvos scenoje skaičiuojantiems grupės „Saulės kliošas” nariams ši vasara yra itin intensyvi – muzikantai paskaičiavo, jog per savaitę jie koncertuoja vidutiniškai apie tris kartus.

Tačiau nepaisant tokio įtempto grafiko, grupės nariai vis dar išgirsta gerbėjus klausiant, kada pagaliau juos bus galima išvysti scenoje.

Pasak grupės lyderio Lauryno Šarkino, tokia paradoksali situacija susidaro, matyt, dėl skirtingų „Saulės kliošo” naudojamų ir dalies gerbėjų vartojamų informacinių kanalų.

„Manęs žmonės tikrai dažnai klausia, ar jūs dar koncertuojate? Koncertuoti ir gyvuoti dar intensyviau būtų, matyt, jau fiziškai nebeįmanoma. Spėju, jog šie klausimai atsiranda dėl to, jog grojame gyvai, „Saulės kliošo” nereklamuoja komercinės televizijos, mes nesivaidename pramoginėse laidose, o tai daliai visuomenės – apmaudu, bet vis dar yra pagrindiniai informaciniai šaltiniai,” – svarstė grupės siela ir būgnininkas.

Jau dešimt metų muzikinę karjerą ir mediko darbą derinantis L. Šarkinas su „Saulės kliošo” koncertų vis pasigendančiais klausytojais pasidalino ir sveikatos patarimu.

„Mokslo jau seniai įrodyta, jog muzika turi gydomųjų savybių ir jeigu mano teorija, kad mūsų pasigendantieji nemažai laiko praleidžia ant sofų, yra teisinga – labai kviečiu juos pakilti ir išeiti į miestą klausytis geros, gyvos muzikos – šiandieninis mūsų koncertas „Vasaros Terasoje” tam gali būti puiki proga. Arba bent jau sekite mūsų paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“,” – juokėsi L. Šarkinas.

Veiklos šią vasarą netrūko ir vokalistei Justei Starinskaitei, ne tik kartu koncertuojančiai su grupe, bet ir vystančiai savo solinę karjerą.

„Be kiekvieną savaitgalį vykstančių koncertų su „Saulės kliošu”, nemažai laiko praleidžiu studijoje, be to, šią vasarą nufilmavau net kelis muzikinius klipus, o kadangi visuose kūrybos etapuose dalyvauju pati, laisvalaikio beveik ir nebelieka,“ – pasakojo J. Starinskaitė.

Tačiau „Saulės kliošo” gerbėjus aksominio balso savininkė ramina, jog jos solinė karjera tikrai nereiškia būsimos narių kaitos grupėje.

„Grupėje esame šešiese, o tai reiškia nuolatinius kompromisus. Bet neapsigaukite – man labai patinka būti „Saulės kliošo” dalimi, šie žmonės man ne tik kolegos – jie mano draugai, šeima, su jais jaučiuosi gerai ir saugiai, mums kartu scenoje visada būna nuoširdžiai linksma,” – sakė J. Starinskaitė.

„Saulės kliošą” išgirsti gyvai bus galima šį vakarą vyksiančiame koncerte Vilniaus mokytojų namų kiemelyje įsikūrusioje „Vasaros terasoje”, į kurios sceną bent kartą per vasarą stoti, pasak J. Starinskaitės, jau yra tapę grupės tradicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių