Quantcast

A. Sabonio palinkėjimas VKM auklėtiniui A. Tubeliui: taip ir toliau

  • Teksto dydis:

Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis Ąžuolas Tubelis džiaugiasi prabėgusia vasara. Birželį jis su komanda viešėjo turnyre Prancūzijoje, vėliau atostogavo prie Juodosios jūros, o rugpjūtį triumfavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) „Sprite“ talentų kovose.

2002-2003 m. gimimo grupėje visus varžovus įveikusį Ąžuolą pasveikino Lietuvos krepšinio ikona Arvydas Sabonis. Ą. Tubelio rugsėjį laukia dar viena išvyka – jis Prancūzijoje stebės Europos čempionato finalo rungtynes.

Gynėjo ir lengvojo krašto pozicijoje žaidžiantis jaunuolis praėjusį sezoną savo metų grupėje buvo tikras komandos lyderis. Vasarį jis buvo išrinktas geriausiu Moksleivių krepšinio lygos (MKL) žaidėju, o sezono pabaigoje jam atiteko ir naudingiausiam čempionato žaidėjui skirtas prizas. Trylikametis treniruojasi su metais už save vyresniais vaikais ir jau ruošiasi naujajam sezonui –pluša salėje bei Vingio parko stadione.

– Sveikiname triumfavus „Sprite“ turnyre. Kokie įspūdžiai? - paklausėme Ąžuolo.

– Laimėti visada yra smagu, visas nuovargis dingsta, bet kelias iki pergalės buvo sudėtingas.

– Kas buvo sunkiausia?

– Atrankiniame ture dalyvavau Palangoje. Ten buvo daug naujų veidų. Finale pažinojau beveik visus. Ir, žinoma, visi finalininkai buvo stiprūs.

– Apdovanojimą tau įteikė A. Sabonis. Kokio palinkėjimo sulaukei?

– Jis daug nekalba. Tiesiog pasveikino ir pasakė „taip ir toliau“.

– Kaip praleidai vasarą?

– Puikiai. Birželio mėnesį su komanda dalyvavau tarptautiniame turnyre Prancūzijoje. Liepą buvau prie Juodosios jūros, o rugpjūtis – jau darbo pradžia. Su komanda dirbome stovykloje, grįžę – Vingio parke ir salėje.

– Jau pasiilgai VKM ir naujo krepšinio sezono?

– Taip, turiu tikslą žaisti ir tobulėti. Taip pat gerai būtų išvengti traumų.

– Tavo mėgstamiausias krepšininkas ir komanda?

– Aiškių favoritų neturiu. Stebiu žaidimą ir mokausi.

VKM skelbia priėmimą 2015-2016 m. sezonui. Rugpjūčio 27 d. ir rugsėjo 2-3 dienomis nuo 17 val. birželio 23-iosios gatvėje įsikūrusioje mokykloje laukiami 2001-2008 m. gim. berniukai ir mergaitės bei, žinoma, jų tėveliai.

57-uosius gyvavimo metus skaičiuojančioje mokykloje jus pasitiks olimpinių žaidynių prizininko, geriausio 1996 m. Europos krepšininko Artūras Karnišovo, pasaulio jaunimo čempiono ir Lietuvos rinktinės žaidėjo Antano Kavaliausko trenerė Ona Dindaitė-Mukienė, rinktinės žaidėjus Joną Valančiūną ir Rimantą Kaukėną išugdęs Gintautas Regina, aukščiausią lygį pasiekusių Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių treneris Vytautas Poteliūnas bei kiti žinomi strategai.

Ąžuolo Tubelio finalinė kova

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių