Quantcast

Rekonstrukcijai pasirengęs Nacionalinis dramos teatras 79 sezoną pradės Anykščiuose

  • Teksto dydis:

Dėl planuojamų pastato rekonstrukcijos darbų pirmąją 79-ojo sezono premjerą Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) pristatys Anykščių kultūros centre.

Spalio 5 dieną numatoma premjera – garsaus Skandinavijos teatro ir šokio kūrėjo Jo Stromgreno šokio spektaklis „Durys“ apie migraciją ir amžiną, daugeliui nesvetimą įsitikinimą, kad tik kitur – už sienos, už durų ar už vandenyno – yra geriau nei čia.

Pasak režisieriaus, toks įsitikinimas visais amžiais vertė žmones palikti namus, keliauti ir bandyti susikurti geresnį gyvenimą. Kaip simbolis tarp „čia“ ir „ten“ spektakliui pasirinktos durys.

„Įsitikinimas, kad toje kitoje pusėje visad bus kažkas geresnio, verčia žmones judėti. Kažkur Europoje, šalių sienų, kalbų, religijų ir geografinių barjerų padalintoje žemėje, visuomet egzistavo migracijos fenomenas. Tai būdas išgyventi ir būdas priešintis, galimybė pradėti gyvenimą iš naujo, taip pat ir sudeginti tiltus, viską palikti užnugaryje. Spektaklyje „Durys“, pasitelkiant judėjimą ir šokį, keliaujama per skirtingus istorinius periodus ir regionus, kad pamatytume visad egzistavusius modelius, migracijos priežastis ir kaip ji kinta skirtingose tautose“, – apie naują spektaklį pasakoja „Durų“ dramaturgas, režisierius ir choreografas.

Spektaklyje, kuriame jungsis šokis, drama ir absurdas, vaidmenis kurs aktoriai Rasa Samuolytė, Rimantė Valiukaitė, Rytis Saladžius, Diana Anevičiūtė, Žygimantė Jakštaitė, Augustė Pociūtė, Ugnė Šiaučiūnaitė ir šokėjas Mantas Stabačinskas.

Jo Stromgrenas puikiai žinomas šiuolaikiniu šokiu besidominčiai Lietuvos auditorijai. Čia jis pristatė dešimt savo darbų.

Kalbėdamas apie naujausius darbus režisierius sakė šį pavasarį režisavęs komediją pagal savo paties tekstą, kur žiūrovai juokėsi kaip pakvaišę, kūręs abstraktaus baleto choreografiją šiuolaikinei muzikai, taip koncertinį pasirodymą popmuzikos atlikėjui ir pastatęs namą.

Po premjeros Anykščiuose „Durys“ bus parodytos Kaune ir Vilniuje.

Spektaklį „Durys“ remia Kultūros ministerija, o įgyvendinti padeda partneriai: Norvegijos ambasada, Anykščių rajono savivaldybė, Anykščių kultūros centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių