Quantcast

Prasidėjo Armėnijos kultūros dienų renginiai

Iškilmingu koncertu sostinės Vaidilos teatre ketvirtadienio vakarą prasideda 26-osioms Armėnijos nepriklausomybės metinėms skirtos šios šalies kultūros dienos Lietuvoje.

Fortepijono virtuozu ir Armėnijos scenos pažiba vadinamas artistas Haykas Melikyanas šio vakaro rečitalį sostinės Vaidilos teatre vadina triguba švente – jam tai ir proga atšvęsti Armėnijos nepriklausomybės dieną, ir pirmas pasirodymas Lietuvoje, ir galimybė mylimų Lietuvos kompozitorių kūrinius atlikti jų tėvynaininiams.

„Man labai patinka Lietuvos kompozitoriai, ypač klasikai – Mikalojus Konstantinas Čiurlionis ir Balys Dvarionas. Jų kūrinius grojau ir Jerevane vykusiame koncerte, skirtame Baltijos šalių kompozitoriams. Tada pasirinkau groti ir lietuvių M. K. Čiurlionio bei B. Dvariono kūrinius, o vėliau net įrašiau šių kompozitorių kūrybos albumą“, – sakė pianistas H. Melikyanas.

Prieš dešimtmetį kelią į tarptautines scenas prasiskynusio H. Melikyano koncerte be lietuvių kūrinių skambės ir Armėnijos klasikų Harutiuno Dellaliano, Aramo Chačaturiano bei kitų kūriniai. Rečitaliu prasideda Armėnijos Nepriklausomybės dienai skirtos Armėnijos kultūros dienos.

„Tai – ne tik proga suburti čia gyvenančius armėnus, bet ir dar viena galimybė pasidžiaugti mūsų šalių ryšiais. Net ir šio koncerto idėja kilo senokai, prieš keletą metų, kai jūsų šalies ambasadoje Armėnijoje buvo švenčiama Lietuvos nepriklausomybės diena ir kaip tik grojo H. Melikyanas. Tada negalėjau nė numanyti, kad kada nors dirbsiu ambasadoriumi Lietuvoje, bet, pamenu, pagalvojau, kaip būtų puiku tokį koncertą surengti pas Jus“, – kalbėjo Armėnijos ambasadorius Lietuvoje Tigranas Mkrtčianas.

Penktadienį pianisto H. Melikyano rečitalio filharmonijoje galės paklausyti kauniečiai, o iškilmingas Armėnijos kultūros dienų finalas numatytas sekmadienį. Tądien Kauno filharmonijoje skambės tarptautinio Aramo Chačaturiano solistų konkurso laureatų koncertas – jiems ir Kauno miesto simfoniniam orkestrui diriguos armėnų maestro Konstantinas Orbelijanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių