Quantcast

Pramogų vilniečiams netrūks ir šaltuoju sezonu

Nors žiemos sezonas dar neprasidėjo, jau rūpinamasi, kaip aktyviai galės jį leisti miesto gyventojai. Rudenį bėgsime krosą, žiemą – slidinėsime ir, jei pasiseks, čiaužysime didžiausioje Vilniaus čiuožykloje po atviru dangumi.

Čiuožykla Vingio parke

Kaip sakė VšĮ "Sveikas miestas" vadovas Mantas Paulauskas, ką tik su trenksmu baigėsi vasaros sezonas, o žiemos – dar nepaskelbtas. Tačiau jau visi suka galvas, kokios veiklos vilniečiams pasiūlyti žiemą.

"Viena galiu pažadėti, kad tikrai bus įkurta čiuožykla Rotušės aikštėje. Ji veiks visą šventinį laikotarpį ir po jo, apie porą mėnesių", – sakė M.Paulauskas.

Praėjusias žiemas mieste nedidelės čiuožyklos buvo ir Lukiškių aikštėje, ir prie Baltojo tilto. M.Paulauskas atskleidė, kad kaip tik šiuo metu tariamasi dėl didžiulės čiuožyklos išliejimo Vingio parke. Ji būtų įrengta teritorijoje priešais estradą.

"Norėtume įvykdyti tokį planą chuliganą – padaryti Vingio parke prie estrados didžiulę čiuožyklą žiemai. Artimiausiu laiku susitiksime su parko direktoriumi, kalbame su žmonėmis, kurie galėtų ją administruoti, prisipirkti pačiūžų, jas nuomoti ir pan. Jeigu būtų čiuožykla, garantuoju, kad žmonės ten atvažiuotų. Stengtumės ją išlaikyti visą žiemą", – tvirtino "Sveiko miesto" vadovas.

Rudenį – krosas, žiemą – slidės

Kad ir kaip ten bus, ne tik pačiūžomis derėtų pasirūpinti. Kaip ir praėjusią žiemą, taip ir šią veiks slidinėjimo trasos. Jos bus įkurtos Vingio parke, Sapieginės miškuose Antakalnyje, nuo Verkių parko iki Žaliųjų ežerų. Tiesa, gali būti, kad Vingio parke atsiras slidžių nuomos punktas.

Kol lauksime sniego, visi kviečiami išbandyti savo jėgas varžybose "Saucony rudens krosų taurė 2013" (anksčiau jos vadinosi Vilniaus miesto "Rudens krosų taurė"). Krosai jau vyksta, artimiausi bėgimai numatyti spalio 5 d. Salotėje, spalio 12 d. – Turniškėse, spalio 19 d. – Sapieginėje. Registruotis gali visi norintys.

Praėjusį savaitgalį parodų ir kongresų centre "Litexpo" praūžė didžiulė Vilniaus sporto mugė. Spalio 19 ir 20 d. vilniečių ir miesto svečių dar laukia Žydrūno Savicko organizuojamas tarptautinis sporto festivalis "Siemens" arenoje. Praėjusiais metais jame dalyvavo daug pasaulio galiūnų, atvyko įvairių sportininkų iš užsienio. Šiųmetis renginys, M.Paulausko teigimu, taip pat turėtų sulaukti daug dalyvių ir svečių.

Mokyklose tebevyksta taiči užsiėmimai senjorams, jie planuojami ir šaltuoju metų laiku. M.Paulauskas užsiminė, kad ketina tartis ir su jogos klubais dėl nemokamų treniruočių miestiečiams.

Laukia naujų šeimininkų

"Dar ne viskas suplanuota žiemos sezonui. Turime visokių minčių, idėjų, žiūrėsime, ką leis biudžetas, kokios bus galimybės", – sakė M.Paulauskas.

Jei grįžtume prie slidinėjimo, pašnekovas užsiminė ir apie laimėtą konkursą įsigyti 70 m keltuvą vaikams. Jį ketinama įrengti Laimio kalne, o gal ir kur kitur, kad būtų galima organizuoti slidinėjimo pamokėles mažiesiems.

Tiesa, kas laukia paties Laimio kalno – jau seniai domina visus slidininkus ir snieglentininkus. Praėjusiais metais susirūpinęs senųjų šeimininkų prastai prižiūrimu kalnu miestas jį vargais negalais perėmė į savo rankas.

"Paskelbtas konkursas rasti naują šeimininką. Pagal visas prognozes turėtų ateiti kolegos iš Latvijos, labai tikiuosi, kad taip ir bus. Jie turi daug tokių kalnų tvarkymo patirties", – vylėsi M.Paulauskas.

Neaišku, ar veiks šįmet

Šiemet, jo teigimu, kardinalių pokyčių tikėtis neverta, nes jų tikrai nebus. Pašnekovo tvirtinimu, norint atnaujinti slidinėjimo kalną, reikia nemažų investicijų – mažiausiai 2 mln. litų – ir daug darbo. Šiemet esą jau ką nors keisti vėlu, nes darbus pradėti reikėjo dar pavasarį, nutirpus sniegui. Jis negalėjo pasakyti, ar kalnas apskritai veiks šią žiemą.

"Kol kas neaišku, ką nuspręs naujieji šeimininkai. Praėjusiais metais kalnas veikė, tačiau dabar yra daug dalykų, kuriuos reikia keisti: keltuvus reikia remontuoti, retrakas, kas vakarą turintis sutvarkyti sniegą, sugedęs, sniego patrankos praėjusiais metais paskutinę sekundę buvo išnuomotos Čekijoje. Daug visokių niuansų, todėl sunku dabar ką nors pasakyti", – teigė "Sveiko miesto" direktorius.

Tačiau jis įsitikinęs, kad Laimio kalne įsikūrus naujiesiems šeimininkams ši vieta bus prikelta antram gyvenimui ir per artimiausius porą metų pasikeis neatpažįstamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių