Quantcast

Praeivius prie filharmonijos linksmino J. Basanavičius ant „riedlentės“

Trečiadienį praeivius prie filharmonijos linksmino Jonas Basanavičius ant „riedlentės“. Tautos patriarcho skulptūros maketo nuotraukos netruko pasklisti ir socialiniuose tinkluose.

Paminklą dr. J. Basanavičiui ir jo vardo aikštę išvysime jau lapkričio 23-iąją, minėdami patriarcho gimtadienį, primena ELTA.

Likus trims mėnesiams iki skulptūros liejimo darbų, skulptūros autorius Gediminas Piekuras pakvietė užsukti į savo dirbtuves pamatyti, kaip gimsta visuomenėje daug diskusijų sukėlusi skulptūra.

Kaip sakė skulptorius, nuo konkurso pradžios tai jau devintasis skulptūros modelis, kuris dar bus tobulinamas, paskui virs vientisesnės, tvirtesnės formos, bronzos spalvos skulptūra, kuriai sukurti bus panaudota autorinė, iki šiol nenaudota, skulptoriaus technika.

Iš bronzos skulptūrą planuojama lieti rugsėjį.

Gegužę planuojama pradėti keisti aikštės priešais filharmoniją dangą, įrengti modernų apšvietimą, pasodinti želdinių ir įrengti suoliukus. Skaičiuojama, kad aikštės sutvarkymo sąmata sieks apie 300 tūkstančių eurų.

Paminklo ir aikštės idėjos autoriai - skulptorius G. Piekuras ir architektai Gediminas Antanas Sakalis ir Algirdas Rasimavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
gerai atrodo. tik neleiskite kreivytems vadovauti, tegul rupinasi savo teisemis

Spalva

Spalva portretas
Paliktų baltą kostiumą būtų 20 amžiaus skulptūra, padarys visą bronzinį - bus 19 amžius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių