Quantcast

Povandeninio pasaulio gražuolės ir pabaisos – Vilniuje

Vandenyno gelmės, koraliniai rifai, jūrų pabaisos ir nuskendę laivai žadina vaikų vaizduotę iš knygų, komiksų ir kino filmų. Bet pamatyti visa tai savo akimis tenka laimės anaiptol ne kiekvienam.

Tiems, kurių atostogos dar negreitai, balandžio 15 – 29 dienomis prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama” rengiama nemokama interaktyvi edukacinė paroda – ekspedicija. Pedagogų 6-12 metų vaikų grupės ir visi tėveliai su vaikais  kviečiami į žygį su tikrais vandenyno vaizdais, gyvais pojūčiais ir net povandeniniais kostiumais.

Nuo mirgančių žuvelių iki nuskendusio laivo vaiduoklių

Ekspedicijos metu jauniesiems žygeiviams teks persikelti net per keturias povandeninio pasaulio įdomybių stoteles. Pirmojoje stotelėje vaikai kviečiami sulipti į povandeninį laivą, kuriame jų laukia specialūs drabužiai povandeninei ekspedicijai – kai laivo durys užsidaro, ekspedicijos dalyviai lieka visiškai natūralioje jo aplinkoje. Pirmąjį kelionės etapą lydi tikri povandeninio pasaulio garsai, kurie leidžia visiškai pamiršti anapus laivo durų esantį pasaulį.

Antrojoje žygio atkarpoje mažieji tyrinėtojai bandys atskleisti vandenyno gelmėse stūksančių koralinių rifų paslaptis. Čia jie dideliame ekrane pamatys filmą apie gyvenimą, verdantį koraliniame rife, o vėliau iš trijų iliuminatorių juos apsups nepažįstamos povandeninio pasaulio pabaisos.

Toliau vaikai persikels į stilizuotą  XVI a. nuskendusį britų laivą „Mary Rose“. Čia jie galės pačiupinėti laivo šturvalą, skambant muzikai bei skęstančio laivo kapitono įsakymams susipažinti su laivo istorija. Filme atskleidžiamas tų laikų gyvenimas karaliaus laive ir demonstruojami išgelbėti daiktai, kurie buvo atrasti  XX a. laivą iškėlus iš jūros.

Įtvirtinti įspūdžius padės testai ir apdovanojimai

Pasibaigus kelionei po vandenyno gelmes įspūdžius bus galima čia pat įtvirtinti atliekant smagius testus ir dalyvaujant viktorinoje. Visiems ekspedicijos dalyviams bus įteikti povandeninių paslapčių tyrinėtojo diplomai ir suvenyrai atminimui – senovinės karaliaus Henrio VIII monetos iš paskendusio laivo.

Povandeninio pasaulio pavojai parodoje, be abejo, negresia – tai visiškai saugus renginys, o su vaikais dirba profesionalūs specialistai. Pedagogai ir tėveliai vaikus galės stebėti visų užsiėmimų metu. Vaizduotę ir atmintį lavinanti ekspedicija trunka tiek pat, kiek ir įprasta pamoka – 45 minutes. Parodoje naudojama informacija ir vaizdinė medžiaga yra iš BBC bibliotekos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių