Quantcast

Pirmosios privačios meno mokyklos įkūrėjai – ypatingas įvertinimas

Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokykla, pirmoji privati meninio ugdymo institucija, įkurta po nepriklausomybės atkūrimo, vasarį švenčia 25-erių metų sukaktį. Jos įkūrėja Jūratė Stauskaitė šia proga apdovanota svarbiausiu Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Jubiliejinius metus Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokykla pradeda buvusių mokinių, šiandien – žinomų menininkų, kūrybos paroda „VEIKIANTYS“. Pasak parodos kuratorės, buvusius mokinius, sieja smalsumas ir noras veikti.

„Ši paroda yra žalia. Žalia tai ne todėl, kad būtų ekologiška, žalios spalvos ar panašiai, bet žalia, nes ši spalva – veikimo, gyvybės spalva“, – pasakojo parodos kuratorė Marija Marcelionytė-Paliukė.

Vilniaus mokytojų namų galerijoje „Koridorius“ pristatomos ir nuotraukos iš stovyklų ar meno projektų, archyvuose saugomi vaikų darbai. 25-erius metus veikianti mokykla išsiskiria tuo, kad priima visus vaikus, ir svarbiausią dėmesį skiria asmenybės ugdymui.

„Mes vieni iš kitų mokomės. Dabar amžiaus tarpas tarp manęs ir mokinių darosi  didesnis, o anksčiau buvau beveik bendraamžis. Iš mokinių išmoksti kažko, jie ateina su įvairiomis idėjomis ir mane pamoko, ir aš juos pamokau. Taip kartu augam. Ir mokykla tokia ir yra, nes vieni iš kitų mokomės ir augam“, – pasakojo mokyklos mokytojas Ignas Dzedulionis.

Už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui mokyklos įkūrėjai, dailininkei J. Stauskaitei įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

„Aš nesimaivysiu – kiekvienas apdovanojimas yra pastebėjimas. Mano veikla yra privati – tai yra apskritai pirma privati mokykla Lietuvoje. Apdovanojimas mane labai džiugina, nes jeigu jau valdžia pagal dabartinius įstatymus negali prisidėti finansiškai, tai bent jau pradžiugina tokiais ženklais“, – sakė mokyklos vadovė J. Stauskaitė.

Mokyklos mokytojai rengia meno terapijos pamokas vaikų ligoninėse, kartu su vaikais puošia apleistas Vilniaus vietas. Pasak vadovės, dailės mokykloje savo pašaukimą atranda ne tik būsimieji menininkai, bet ir gydytojai, prodiuseriai ar mokslininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių