Quantcast

Pianisto A. Paley dovana Lietuvai – labdaros koncertas Valdovų rūmuose

  • Teksto dydis:

Fenomenaliojo amerikiečių pianisto Alexanderio Paley koncertas vyks gegužės 11 dieną, ketvirtadienį, 18 valandą Valdovų rūmuose.

A. Paley jaučia dideles simpatijas Lietuvai ir su džiaugsmu atvyksta čia koncertuoti. Moldovoje gimęs pianistas studijavo prestižinėje Maskvos P. Čaikovskio konservatorijoje, kur artimai susidraugavo su lietuvių atlikėjais. A. Paley – itin charizmatiška asmenybė, garsėjanti ypatinga muzikine atmintimi ir išskirtinėmis interpretacijomis. Paryžiuje ir Niujorke gyvenantis atlikėjas nuolat koncertuoja įvairiuose pasaulio kraštuose: Europoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje. Maestro darbų grafikas itin užpildytas – oficialiame jo puslapyje darbai suplanuoti iki 2018 metų kovo pabaigos, tačiau Vilniaus Karaliaus Mindaugo LIONS klubo narių pakalbintas, pianistas nedvejodamas sutiko pagroti labdaros koncerte Vilniuje.

Muzikos mėgėjams ir gurmanams skambės maestro atliekami Johanneso Brahmso, Frédérico Chopino, Ferenco Liszto, Felixo Mendelssohno kūriniai.

Klausytojų laukia ir kūrinio premjera – lietuvių kompozitorės Loretos Narvilaitės kūrinys „Alpių traukinys“ fortepijonui keturioms rankoms, kurį maestro atliks katu su savo žmona pianiste Peiwen Chen.

Už koncerto bilietus surinktos lėšos bus skirtos socialinio ir emocinio ugdymo programų knygoms įsigyti, jos padės vaikams ir mokytojams mokytis taisyklių ir metodų, kaip atsispirti netinkamam elgesiui tarp bendraamžių ir emocijų valdymo. Šie įgūdžiai yra svarbūs smurto ir žalingų įpročių prevencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių