Quantcast

Nuotaikingas rudens vakaras su J. Leitaite

  • Teksto dydis:

Rudeniui įpusėjus, atvėsus orams ir trumpėjant dienoms, praleiskite jaukų, spalvingą ir romantišką „Puikų vakarą“ kartu su Judita Leitaite. Spalio 24 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės nuostabios kamerinės muzikos melodijos, kurias atliks solistė Judita Leitaitė ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas Donato Katkaus.

Kamerinio dainavimo žvaigžde ir žymiausiu bei žaviausiu Lietuvos mecosopranu J. Leitaitė tituluojama pelnytai. Garsi solistė baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, dainavimo paslapčių mokėsi Zalcburgo Mocarteume pas žymius vokalo pedagogus E. Švarzkopf, K. Bergoncį ir T. Krauzę, o 2004 metais buvo apdovanota Vytauto Didžiojo ordino Riterio kryžiumi.

Atlikėja, pripažįstanti, jog vaikystėje ji svajojo visai ne apie dainininkės karjerą, o apie veterinarės profesiją, šiemet mini savo kūrybinės veiklos trisdešimtmetį. J. Leitaitė dažnai keliauja po pasaulį, dainuoja ne tik lietuviškai, bet ir prancūziškai, rusiškai, itališkai bei kitomis kalbomis, dalyvauja įvairiuose muzikos festivaliuose, yra tarptautinių konkursų laureatė. Pasaulinio garso operos solistė yra koncertavusi daugelyje Europos šalių, taip pat JAV, Pietų Afrikoje, Izraelyje, Rusijoje, Skandinavijos šalyse.

J.Leitaitė ne tik talentinga, pripažinta atlikėja, bet ir žavinga moteris – juodaplaukė, paslaptinga, visuomet pasitempusi, besišypsanti, ji kitus pakeri gera nuotaika, optimizmu ir meile muzikai bei scenai.

„Scena ir dainavimas yra mano gyvenimo būdas, kuriuo aš esu labai patenkinta. Tai, kaip aš jaučiu muziką, kokias emocijas patiriu dainuodama, viską perduodu klausytojams. Visuomet stengiuosi būti nuoširdi ir bent truputį savo dainomis prisiliesti prie žmonių sielų,“ – savo raktą į klausytojų širdis atskleidė J. Leitaitė.

Atlikėja, kurios repertuarą sudaro įvairių stilių kamerinė muzika ir vokalinių instrumentinių kūrinių solo partijos, koncerte „Puikus vakaras“ kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru įsuks į „Lapų valso“ rimtą, papasakos, kas nutinka „Kada numiršta meilė“, persikūnys į fatališkąją „Karmen“ ir neabejotinai dovanos puikias emocijas.

Spalio 24 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniaus kultūrinį gyvenimą nuspalvins Juditos Leitaitės kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru surengtas „Puikus vakaras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių