Quantcast

Nauja pramogų erdvė vilniečiams – Iliuzijų kambariai

  • Teksto dydis:

Šią žiemą duris prestižinėje Vilniaus senamiesčio vietoje, Gedimino pr. 2A, atvėrė įspūdinga pramogų erdvė – Iliuzijų kambariai (Illusion rooms).

Pasklidusi žiniai apie įspūdžius, kurie apima vos tik įžengus į šią mistinę ir kiek vintažinę erdvę, čia ėmė plūsti eilės smalsuolių. Tačiau kas gi iš tiesų yra iliuzija ir kodėl veidrodžių labirinte užgniaužia kvapą?

Optinės iliuzijos - tai vaizdiniai, kurie sukelia skirtumus tarp vizualiai akių ir smegenų suvokiamos tikrovės ir objektyvios tikrovės. Kitaip tariant tai ką matai, nėra tai, kas yra iš tikrųjų. Painu, tačiau beprotiškai įdomu. Štai kodėl Iliuzijų kambarių lankytojai ima aikčioti apžiūrėję ar „patyrę“ pirmuosius eksponatus. „Kaip čia suprasti?“, „Taip negali būti!”, “Na čia tai geras!”, - smagūs šūksniai aidi Gedimino prospekte, tačiau tai, kas vyksta tuomet, kai pasiduodama veidrodžių labirinto iššūkiui, neprilygsta niekam kitam.

Veidrodžių labirintas – tai dar viena pramoga, kurią vilniečiams ir miesto svečiams siūlo Iliuzijų kambariai. Iš pradžių gautos pirštinaitės sukelia juoką. “Jau man tai tikrai jų neprireiks,” – pamanai mintyse, tačiau jau po pirmų žingsnių supranti, kad klydai. Veidrodžių atspindžiai iškreipia erdvės pojūtį ir meta rimtą orientacinį iššūkį. O ar išėjimą rastum tu? Nori pabandyti? Tuomet drąsiau. Ši pramoga tinka bet kokio amžiaus lankytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius portretas
Visai geras veidrodžių labirintas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių